Орлин Баев – психолог, психотерапевт

107
Добави коментар
press
press

Орлин Баев – психолог, психотерапевт

Част от психичната централа на България

Казвам се Орлин Баев, на 37г. съм. Изучавам науката за душата – психологията, в една или друга форма. Търся човешкото в човека  – в себе си и в другите!

Обичам да помагам. Обичам работата си. Работя психотерапия, защото това е призванието ми! Тук съм за вас – за да ви подам приятелска ръка, когато имате нужда от нея!

Компетенции и обучения:

– Психология и Познавателна Наука (Cognitive Science), Нов Български Университет, България.
– Икономика, ВСИ, Пловдив.

– Когнитивно поведенческа психотерапия – „Институт за екология на мисленето“, преподавател: Петър Василев, председател на българската асоциация по когнитивно поведенческа терапия.

– Хипноза и хипнотерапия – „Българска асоциация по хипноза“, преподавател: Калин Цанов, председател на българската асоциация по хипноза.

– Фокусирана в решения психотерапия и консултиране
– Фокусиран в решения БИЗНЕС КОУЧИНГ
– Решаване на конфликти във фирмения екип (trouble shooting)
 – „Българска асоциация по краткосрочна терапия“, преподавател: Боян Страхилов, председател на асоциацията и медиатор на фокусирания в решения подход в България.

– Тотална Биология – психотерапевтичен метод, работещ и с психосоматични заболявания като рак и др. Преподавател: Bertrand Lemieux, „Институт за развитие на образованието, изкуството и културата“, Британска Колумбия, Канада.

– Йога инструктор – йога център Варна, фасилитатор: Емил Златев.

– Класически масаж – ЕТ „Здраве“, Варна.

Членство в професионални организации и клубове:

– Българско дружество на психолозите

– Българска асоциация по когнитивно поведенческа психотерапия

– Българска асоциация по хипноза и хипнотерапия
 
– Клуб „Психолог“, Нов Български Университет

Още за мен: Автобиография 

Откровено и лично

Кой съм аз? Един съвършен психолог и психотерапевт? Някакъв белобрад мъдрец? Или магьосник с вълшебна пръчица и приковаващ поглед? Е,такива персонажи ги има предимно по филмите … 🙂

Ето  ме и мен, мъж в тридесетте, търсещ познанието, търсещ все по-дълбоки и високи пластове от Себе си, но и носещ всичко човешко – своите слабости, пристрастия, вкусове и болки. Не съм съвършен – и не искам да бъда! Не съм мъдрец – познанието е необятно и тази титла не би подходила и на Господ Бог, камо ли на мен… Нямам приковаващ тежък поглед, но за сметка на това имам бръчици под очите и чисто сърце. Едва ли се вписвам в представата за  психолог, манипулативно владеещ до съвършенство  човешките слабости – но затова пък се опитвам да владея собствените си слабости и така да помагам и на другите да овладяват своите. Не бих се вписал и в калъпа на медийната представа на бързорекия многоприказлив психолог, за стотна от секундата „изсипващ“ в пространството тонове от думи – но затова пък често търся думите на оня тих безмълвен глас, който се намира в красотата на утринния изгрев, шепота на горските листа или някъде между ударите на сърцето ни… Дори отстъпвам на политическите риторици по плавност на речта, но затова пък лекичкото ми заекване цял живот ми е било безмилостен учител, водещ ме с желязна ръка по пътеките на душата ми  – все по-надълбоко! Да, аз съм един приятно леко заекващ психолог – и съм привилигерован да имам такъв мощен импулс, тласкащ ме към себепознание – моето любимо заекване! Написах книга за секса (надявам се ще бъде скоро издадена), но си позволявам старомодния лукс да бъда верен на спътницата си… Уважавам мъдростта на изтока, но си позволявам да не я въздигам в култ.  За приятелите си давам сърце и душа, но имам проблем с авторитетите и се отвращавам от примитивността на насилието. Търся мъдростта, силата, любовта – но ги търся научно и ценя предимно личната си емпирия, а когато не мога да я имам, вярвам „с бучка сол“.

Кой съм аз? Човек, просто човек – но търсещ човек, жаден за познание – познанието на ума, но и познанието на сърцето… просто човек…

Колкото повече вървя по пътя на живота си, толкова повече осъзнавам величието на обикновените неща. Шастието на дребните ежедневности. Силата на с-мир-ението, силата и мъдростта на способността за ясна визия, през която да видиш себе си и да можеш съзнателно да заявиш: АЗ СЪМ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК ! Имам обикновен телефон. Приемам пациентите си в обикновен кабинет. Имам обикновен и-мейл и обикновен уеб-сайт. Имам обикновен доход. Живея в обикновен град, в обикновена държава. Имам обикновени дънки и обикновено тяло 🙂 . Именно затова всеки обикновен изгрев и обикновен залез за мен са изпълнени с безграничността на знанието. Затова обикновеното поливане цветята на терасата за мен е равно на медитацията в най-високата пещера в Хималаите. Затова една обикновена прегръдка на любимата ми е равно на допира до собствената ми душа! Затова обикновеността на обикновения ми живот е всичко, през което необикновената мъдрост на живота се нуждае, за да предаде великите си уроци по радост, вечност и щастие! Щастие, намиращо се във обикновеното всичко и обикновения всеки наоколо ми – щастие, живеещо най-вече в обикновената ми психика, отворена за необикновеното чудо на живота!

КОНТАКТ

Адрес на кабинета: 
София-център, улица „Христо Белчев“,  близо до НДК.

Телефони за контакт:  GSM – 0878260634; 0887114646;
сл: 02/ 9895686
дом: 02/ 4810115

email: [email protected]

 

ПРИЕМНО ВРЕМЕ:

Всеки ден от 11 – 22ч. след предварително записване по телефона.

WEB сайтове:

Назад към терапевтите СОФИЯ