Местят утре блатните кокичета под зоркия поглед на премиера 1794

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Местят утре блатните кокичета под зоркия поглед на премиера

27.05.2012 15:50 | Общество

Министър-председателят Бойко Борисов ще провери утре хода на строителството на ЛОТ 1 на автомагистрала „Марица“, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Заедно с министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министър-председателят ще присъства и на преместването на популация блатни кокичета от трасето на магистралата.

Блатното кокиче е включено в Червената книга на България с категория рядък вид. С цел да се избегнат критичните 50 м от магистралата, където замърсяването е по-голямо, редкият вид ще бъде преместен на безопасно отстояние.

„Марица“ е проектирана по най-добрите европейски практики за опазване на околната среда, като са предвидени сухи биокоридори и проходи за дребни бозайници, влечуги и сухоземни, прозрачни екранни съоръжения за птици, както и шумозащитни прегради.

По-късно утре Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще открият утре Фуражно и складово стопанство за готови храни на селскостопански животни край Ямбол, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Инвестицията е на стойност 2 273 504 лева. Половината от средствата са вложение на собственика – „Геомекс инженеринг“ ЕООД, а останалата част e подкрепа по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти