Работно кътче у дома

1
Добави коментар

Работно кътче у дома © Радостина БосеваНалага се… все по-често се налага да довършваш нещо от работа – вкъщи, а напоследък и на все повече хора се случва да работят в домовете си. Ако и ти спадаш в тази група – би трябвало да отделиш малко място, в което да се чувстваш по-организирана и ефективна – място за твой си собствен домашен офис. Най-важното за него, както и за всяка друга стая, е да се чувстваш удобно. Ето и няколко акцента, на които да обърнеш внимание.

Столът

Трябва да е удобен и да си го избрала без компромис. Качественият стол следва извивките на гърба и по възможност височината му се регулира при нужда. Хубаво е да е изработен от естествен и устойчив материал.

Редът

Добрата организация на книги и документи е важна. Ако работиш с повече папки една семпла библиотека би вършила прекрасна работа. В повечето случаи обаче не се налага, затова и малка симпатична щайга би паснала чудесно или пък по-голяма и шарена картонена кутия. В нещо такова лесно ще поставиш необходимите за работа папки, които в понеделник сутрин да откриеш пак там бързо и да занесеш на работа. Ако се спреш на дървената щайга – можеш да си я пребоядисаш, декорираш и сама ще видиш какво очарование може да се крие в малките на пръв поглед семпли неща.

Като вкъщи

Да добавиш част от себе си е най-хубавото нещо на домашния офис. Не е нужно да се съобразяваш с корпоративни правила, фирмени цветове и прочие… В крайна сметка това е мястото, в което работиш по пантофи, нали? В него винаги може да се намери място за малката ти колекция от снимки от Италия – за закачането им използвай най-обикновени дървени щипки за пране. Хубавите спомени могат да бъдат доста вдъхновяващи понякога. Просто използвай там нещата, които харесваш – изкарай ги на показ. Всичко това ще внася мъничка частичка от теб в това кътче и ще ти помогне да се чувстваш удобно. А то си е изключително важно, когато трябва да бъдеш концентрирана и организирана.

Не се страхувай от няколко допълнителни елемента, защото те имат способността да внасят специално очарование навсякъде. Красивата чаша за кафе на бюрото също ще те накара да се почувстваш по-добре, дори и да се налага да работиш в някой слънчев следобед в събота, вместо да се изтягаш на плажа край някое джакузи. А освен всичко друго тонизира. Цветята могат да бъдат красив завършващ елемент. Мъничък букет цветя или пък ароматни свещи могат да направят и най-неприятната работа (почти) поносима.

Но без излишни екстри

Разкарай всички разконцентриращи детайли – телевизорът пречи – гледай да ограничиш достъпа си до екрана, защото може да бъде много разсейващ. Ако хубавата музика обаче те стимулира, не се ограничавай. Малък касетофон или пък симпатично ретро радио могат да внесат допълнителна свежест в твоя мъничък офис.

Етикети: жилище, интериор, кариера, навици, работа