Студенти от Казахстан на учебна практика в УХТ – Пловдив

2
Добави коментар
danchosabev
danchosabev

18 студенти и докторанти от икономически и технологични специалности на Алматинския технологичен университет в Казахстан под ръководството на доц. Урзада Йесайдар проведоха учебна практика в Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив. Дейностите са в рамките на Международния договор за сътрудничество между двата университета, съобщиха от висшето училище.

Двуседмичният престой на казахските гости е включил лекции, семинари, практически и лабораторни занятия, посещения на предприятия за винопроизводство, за хлебопроизводство и на хотелски комплекс.

Голяма част от практическото обучение на казахите е преминало в производствения цех на катедра „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ и в учебно-производствената база на катедра „Хранене и туризъм“. Докторантката Жанар Набиева, пристигнала със студентите, продължава работата по своята дисертация в Технологичния факултет на УХТ.

Музикално-танцова програма с презентация на Казахстан и Алматинския технологичен университет са изнесли в края на престоя си в България гостуващите студенти. Те са били наградени със специални грамоти от УХТ, удостоверяващи успешното приключване на практиката им. Гостите на тържеството пък са опитали приготвените от студентите ястия и сладкарски изделия, типични за казахската национална кухня.