Range Rover Evoque печели в категория „4х4“

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Настъпи и този момент! Само преди няколко дни в играта на Div.bg – „Това е колата!“ перлата на Land Rover – Range Rover Evoque бе определен като най-добрият автомобил със задвижване на четирите колела. Компактният SUV, който е в производство едва от миналата година, успя да изпревари модели наложили се като водещи в този сектор, а именно Toyota Land Cruiser, Mercedes G-Class и така популярният сред българите X5 на BMW.

Evoque оглави нашата класация в запитването за това „Кой е най-добрият автомобил 4х4?“ с 3768 гласа. С около 200 по-малко – 3561 получи Land Cruiser, а трети остана BMW X5 с 3349 гласа. Топ пет допълниха Mercedes G-Class (3081 глaса) и Audi Q7 (3064 гласа).

Битката бе ожесточена, като в един момент начело на класацията дори бе незабравимата и неповторима Lada Niva, която в крайна сметка обаче отстъпи на по-съвременните си конкуренти и остана на осмо място с 2149 гласа – с над 250 гласа по-малко от седмия Dacia Duster и с 40 пред Citroen C-Crosser, който остана девети.

Вододелът между Топ 5 и останалите автомобили в Топ 10 направи Porsche Cayenne, който с 2705 гласа се закотви на шеста позиция. Челната десетка пък бе завършена от Hummer H3 Alpha (2035 гласа).

Общо в класацията бяха събрани 25 предложения на участниците, като освен Lada Niva, имаше още един колоритен представител на съветската, така де, руската автомобилна индустрия – UAZ Hunter, който обаче не бе толкова популярен сред участниците и с едва 250 гласа остана на 20-та позиция. 

Вижте пълната класация на най-добрите автомобили 4х4!Div.bgС края на този етап, отново, един от ентусиастите дали своя глас за най-добрия 4х4 автомобил печели голямата награда за етапа – уикенд за двама в СПА Комплекс „Каменград“ в Панагюрище. Този месец името на късметлията е Иво Ташев!

Подобна възможност очаква и всички учаснтици в следващия етап на играта „Това е колата!“, в който питаме: „Кой е най-добрият „зелен“ автомобил?“ Голямата награда отново е уикенд за двама в СПА Комплекс „Каменград“ в Панагюрище, но освен нея, всеки ден един от участниците ще има възможността да спечели някоя от нашите дневни награди.

„Зелените“ автомобили са бъдещето на автомобилната индустрия и по този въпрос няма спор. Колкото и да сме фенове на мощните и бързи коли, не можем да не признаем, че, ако искаме и след 100 години да се радваме на лукса на автомобила, трябва да преминем към един по-„зелен“ начин на мислене в тази насока.