УЖАС! Младоженец се превърна в престъпник, защото взел фамилното име на жена си

1
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Вижте какви проблеми си навлече мъж, който прие фамилното име на съпругата си

Тази история звучи невероято, но е абсолютно реална.
40-годишният Лазаро Сопента и 32-годишната Хан Дин сключват брак след дългогодишна връзка. Лазаро се отнася с особено уважение към виетнамските корени и традиции на Хан и дори склонява да приеме фамилното й име след сватбата. Така той й засвидетелства безкрайната си любов и почит към семейството й.
След сватбата Лазаро подава молби и декларации за смяна на паспорт, кредитна карта и банкова сметка. Процедура, през която минава всяка жена, която е приела фамилното име на съпруга си. Разбира се Лазаро иска да смени и шофьорската си книжка. След като всички бюрократични подробности вече са решени, Лазаро Дин решава, че всичко е наред.

Снимка от сватбата на Лазаро и Хан Дин

Но година по-късно господин Дин получил неприятна изненада – той е обвинен в измама. Отдел „Пътна полиция“ на Тенеси, щата Флорида, обвинява Лазаро Дин, че се е сдобил с шофьорска книжка чрез измама. Писмото го предупреждавало, че лицензът му за шофиране ще бъде иззет в края на месеца. Първоначално Лазаро си мисли, че това е някаква грешка, но след като се явява на място разбира, че от Пътна полиция са имали в предвид точно него.

Той обяснил, че е сменил книжката си преди една година след като приел фамилното име на жена си, а от отдела му обяснили, че това не е възможно, тъй като е разрешено само жените да приемат имената на съпрузите си. Лазаро потърсил помощ от адвокат, който му обяснил, че всъщност само в девет щата на Америка е позволено мъж да приема фамилното име на съпругата си – Калифорния, Ню Йорк, Хавай, Луизиана, Масачузетс, Орегон, Айова, Джорджия и Северна Дакота. Лазаро и Хан Дин живеели във Флорида.

В момента шофьорската книжка на Лазаро Дин е иззета и той все още е обвинен в измама. Ако иска да оспорва ще трябва да заведе дело, което ще се проточи с месеци и ще му струва най-малкото 400 долара. Мъжът, който се чувства дискриминиран и просто иска да запази фамилията на съпругата си, все още не знае как да постъпи.

Антоанет Иванова