Бони Тейлър ще представя Великобритания на Евровизия

3
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Ветеранката с дрезгав глас Бони Тейлър ще представя Великобритания на песенния конкурс Евровизия.

61-годишната певица ще изпълни нова силна балада, озаглавена Believe In Me © БГНЕС

61-годишната певица ще изпълни нова силна балада, озаглавена Believe In Me и ще се надява да върне успеха на Великобритания в ежегодния телевизионен конкурс за поп музика. Страната е печелила конкурса само веднъж от 1981 г., а в последните години много изпълнители оставаха на последно място или в дъното на класацията.

„За мен е истинска чест и съм много щастлива, че ще представям страната си на Евровизия и особено с толкова прекрасна песен. Обещавам да дам всичко от себе си за Великобритания“, заяви Тейлър. Песенният конкурс Евровизия, който се излъчва в цяла Европа, тази година ще се състои в югозападния шведски град Малмьо на 18 май.

Сред хитовете на Тейлър са песни като It`s A Heartache (1977 г.), Total Eclipse Of The Heart (1983 г.) и Holding Out For A Hero (1984 г.). Това е и последната песен, с която тя достига до топ 10 на класациите във Великобритания.

Британците се надяват Тейлър да подобри представянето от миналогодишната Евровизия, когато друг британски ветеран, Енгелберт Хъмпърдинг, остана на предпоследно място. Великобритания е една от Големите пет страни с най-голям финансов принос към Европейския съюз за радио и телевизия, чиито песни се класират автоматично за финала. Подобно на Хъмпърдинг, Тейлър беше избрана чрез вътрешно гласуване в Би Би Си.