Виртуална разходка из България вече и в Google Street View

3
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Официално технологичният гигант Google пусна 360-градусовата виртуална разходка из улиците на България в Google Street View.

България е 48-ма в света, където услугата на интернет гиганта е достъпна.

Технологията позволява разходки по цялата територия на родината докато седим удобно пред компютъра. Google Street View показва панорамни снимки от големите български градове, селата, основни пътища. Могат да се разглеждат в детайли цели квартали. Потребителите свободно и напълно безплатно могат да търсят офиса, блока, колата си и т.н. Лицата и регистрационните номера на автомобилите обаче са замъглени, така че самоличността е гарантирана.

Въпреки заявката от страна на гиганта да не навлиза в личното пространство на гражданите, не липсват и куриози. В началото на този месец например, французин съди Google, след като се превърна в посмешище пред цяло село, тъй като Street View го засне да „източва бойлера“в местна градинка. Леко замъглената снимка показа как французинът облекчава нуждите си в двора на селската си къща.

България е 48-ма в света, където услугата на интернет гиганта е достъпна. Заснемането на обектите в България за Street View започна преди година. На 27 февруари 2012 г. например снимачният автомобил на Google беше в района на Благоевград.