Интриги тресат Левски

3
Добави коментар
mignews
mignews

Силният човек в Левски Иво Тонев загатна за неприятна интрига в отбора около напускането на треньора Илиан Илиев. „Синият“ шеф даде пространно интервю за Канал 3, в което говори и за наболелия проблем със съдиите и грешките в ущърб на съперниците на Левски.  „Защо не питате кого визира Илиан Илиев, че са му забили нож в гърба? Защо Боримиров не си тръгна с него, пак питайте него“, хвърли бомбата Тонев, оставяйки въпроса отворен за следващите дни.

Той бе „закачен“ и за думите, че Левски няма да се разделя с Илиев преди края на сезона.  „Когато съм си дал думата, държа на нея. Разделихме се с Илиан, но не е нито уволнение, нито оставка. Проведохме тримата с Боримиров разговор, в който се разбрахме Илиан да напусне. Няма да обяснявам какво сме си говорили. Да, казах, че ще остане, но в този разговор решихме заедно да си тръгне.

От моя страна само уважение към него. Отличен треньор и човек и с цялото си сърце му пожелавам успех. Тепърва ще бъде начело на добри отбори“, заяви Иво Тонев.  Шефът на Левски не е съгласен, че съдиите бъркат само в полза на Левски.  „Това са глупости, че съдиите ни помагат. Това е кампания, която тече вече 20 дни. Много се изкривяват думите ми, за да се вкарва напрежение. Опитва се да се фокусира вниманието върху съдиите, че свирят за нас. Аз мисля, че на мача с Черно море Ивайло Стоянов го наказаха, че не ни даде чиста дузпа и спести два червени картона на домакините.

Ивайло Стоянов го наказаха, защото ощети Левски. Ахмед Ахмед – наказанието му е логично, защото си мени три пъти решението. Тогава страничния го наказаха, защото за 8 минути направи три брутални грешки в наша вреда. Стигаме до Пастата – ние и Локо София имахме жалба, че е взел грешни решения и да ни отменят картоните. Картоните бяха пресилени. Защо е наказан, да каже Съдийската комисия.  Никой от Левски не се е обаждал на съдии. Никой не е разговарял с тези рефери. Ние нямаме нищо против до края да ни свирят чужди съдии“, допълни Иво Тонев.