5 насоки за първокурсниците, които започват студентския си живот

5
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

5 насоки за първокурсниците, които започват студентския си живот

Животът в университета – предлагаме ви следните реалистични съвети:

1.      НЕ СЕ ПАНИКЬОСВАЙТЕ

Университетът е голямо начинание и вие ще сте там поне 4 години, така че не е необхо­димо да решите всички проблеми през първата седмица. Дайте си месец време да се ориентирате в ситуацията.

2.      СЪЗДАЙТЕ СИ РУТИНА

В училище всичко-следва определена програма, но в университета трябва сами да си из­готвите такава. Повечето хора успяват, ако имат рутина в работата и социалния си живот – изработете правилния баланс за себе си и се организирайте сами.

3.      НОРМАЛНО Е ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ

За повечето хора началото на студентския живот е предизвикател­ство и всички хора, с които се запознават, им из­глеждат страхотни – но не знаете какво се крие под повърхността.

4.      НЕ СЕ ВМАНИАЧАВАИТЕ

Опитайте да не се тревожите какво правят всички останали. Някои хора са просто изключително общителни, други консумират твърде много алкохол. Не е нужно да се съревновавате – открийте собствения си ритъм и начин на живот.

5.      ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРЕД­ЛАГАНАТА ПОМОЩ

Всички университети предлагат помощ­ни системи за студенти. Повечето студенти опитват да се справят сами и търсят помощ едва след като са затънали в проблеми. Не правете и вие така, потърсете помощ по-рано.