Кмет преби свой съгражданин заради жалба в общината

1
Добави коментар
mignews
mignews

Юлиян Методиев, жител на Божурище, обвини кмета на града Аспарух Аспарухов в побой, съобщи Нова телевизия. Мъжът обвинява кмета, че гори отпадъци в бившо поделение, върнато на общината. Непосредствено до него обаче има детска градина. Методиев няколко пъти е подавал сигнал до общината, но без резултат.

На 24 април, след като за пореден път имало ужасен дим над детската градина, той си взел детето и подал жалба в общината. Тогава обаче започнали и проблемите му. Мъжът бил заклещен в застрахователен офис в града от кмета Аспарухов и еколога на общината, където двамата го пребили. Методиев си е извадил епикриза, според която той има комоцио.

Пред общината вече е имало дори протестен митинг срещу Аспарух Аспарухов, като една от причините е бил именно конфликтът, избухнал между него и Методиев.  Според кмета Аспарухов обаче това е лъжа.

„Опитвал съм се да говоря с човека, но получавах само заплахи“, каза Аспарухов. Той отрича да е бил съгражданина си, а протестите по думите му имат политически отенък. „Съжалявам, че не успях да защитя личните нужди на някои граждани“, заяви кметът.