Това е ФАКТ. Вълкан успя да напълни цяла кофа с череши благодарение на положителното мислене

3
Добави коментар

ВНИМАНИЕ! Това е история по действителен случай, така че четете внимателно! Да, това е абсолютна истина, но не я приемайте преди да се убедите в нея. Изпитайте я върху себе си.

Ако видите някой с лявата ръка да пуши пура и едновременно с това енергично да попълва фактура, да знаете, че в момента наблюдавате Вълкан. Той не обича фактурите и касовите апарати, но не поради факта, че е дърт заможен скръндзок, а защото според него данъците не отиват по предназначение, а се прахосват за пълни глупости. Я за някой поръчков мечок, зад който не стои никакъв произведен продукт или директно в джоба на някой крадлив изтормозляк от ромски произхОд. (Примерите са обобщаващи и са от типа „меко казано”). И понеже тази мисъл го подтиска по време на фактуриране, по навик пуши нервно пури. Така де, бай Вълю не е далеч от истината. Той е прав и по един друг параграф, задавайки често един риторичен въпрос? Той толкова често го задава пред нас, че без да искаме в бързината си кръстихме сайта „Парични Патоци“ и така си остана. Този въпрос не се отнася само до българското битие и житие, това е въпрос от световна величина. Та Вълкан най-често риторично пита:

„Е как не можете да правите пари бе? То не е чак такава философия? Кое му е сложното? Сто пъти по-трудно е да си беден, отколкото да разполагаш. Въпрос на избор, а не на възможност. Но бедният това никога няма да го разбере…” довършва с учудване той и завърта волана на Бенца наляво, спирайки да даде предимство на отсрещните коли, които карат направо….

Да знаеш, че този текст дето го четеш в момента ти е нещо като лъки страйк в живота и ако го довършиш и осъзнаеш, скоро много неща в теб и около теб ще се променят положително.

Сега ще ти разкажем как Вълкан пълни кофи с череши, благодарение на силата на мисълта. То не е чак толкова сложно впрочем. И ние го можем, стига да поискаме. Ако се научиш и ти, скоро ще пълниш не само кофи с различни плодове, а и портфейла си с пари. Ето я и самата история, която ни служи като прост пример.

Стоим си ние от екипа на PP Team и небрежно, но заслужено си почиваме сред природата. Пред нас стърчи гордо една оредяла, накълвана череша, току що бита от градушка. На всички ни се ядат череши, но никой не иска да набере, понеже плодовете в ниското са вече обрани. Не е лъжа обаче, че и никой от нас не би отказал прясно набрани и измити череши, ако някой ни ги сервира в купичка. И тьк като бай Вълкан най-силно го изгаряше желанието да си „освежи“ стомаха, решихме да го оставим да си оползотвори ентусиазма, от който и ние безспорно щяхме да намажем, знаейки, че той няма как да не сподели с ближните си.

Сега, може би си наясно, че череши се берат мъчително бавно. Опъваш клона, късаш плод по плод старателно, а имаш чувството, че кофичката почти не се пълни. Гледай обаче к’во прай Вълкан. Вън леко приросява. Не, че вали, ама мокри, само колкото да те дразни. Вълкан вече си е представил пълната кофата като краен резултат, пожелал си го е силно и действа! No way back! Къса плодче по плодче вече в продължение на няколко минути, а дъното още се вижда под все още нарядко разхвърляните черешки по него. Посипва се хаотично таз роса из въздуха, а клоните се хлъзгат, той ги опъва все по-трудно, а останалите череши са все по-нависоко. Освен това някаква злобна оса го ожили по пръста, но него сякаш го вбеси повече факта, че не успя да й го върне като я млатне с грамадната си шепа, размазвайки я по клона. Изнерви се и беше на косъм да каже „абе е*ал съм ти и тъпите череши и тъпото време”, но упоритата му мисъл закова картината за пълната кофа отново. Почна вече да не ги стига и така желаният черешобер започна да става доста тегав. Вълкан стана нервен и нетърпелив. Надигаше се припъхтявайки на пръсти да опъва клоните, дори на места заставаше на палци също като балерина, само и само да докопа някоя самотна череша под листото. В главата му много примамливо се прокрадна мисълта „ами колкото череши толкоз“, но той бързо я отхвърли, тъй като по природа си е волево копеленце и си държи на пожеланото. Отиде за стълба. Качи се, похендри се бавно на два клона, обра каквото обра и с тъга констатира, че под носа му вече, дори и на една ръка разстояние, няма плод. Бяха на другия клон, но трябваше отново да слезе, да премести стълбата от другата страна и така. Положителната и конкретна мисъл под формата на пълна кофа с тъмночервени, прясно оросени череши, започна обилно да се замърсява от мисли като „абе струва ли си за едни шибани череши да се протягам тука като износен ластик“, „стана ми хладно и не мога да разбера дали бъбреците се опитват да ме болят или ще ме въртят червата от тез немити череши дето лапах лакомо докато берях.“ Ох, уморих се вече, май ще почина, после пак ще бера“. Вълчо обаче си е Вълчо. Набързо разчисти „мръсните“ мисли, продължи упорито и най-накрая напълни кофата. Да, пълната кофа беше ФАКТ. Материално изражение на волята му.

Да дефинираме сега термина „положително мислене”. Ние не сме от най-умните и не ни бива много в изчерпателните дефиниции, но това което сме дефинирали по наш си начин, досега винаги е сработвало. От конкретни дефиниции пари правим.

Ако си от хората, които са прочели нещо някъде и вярват, че е достатъчно да станат рано сутрин и да настроят себе си, че денят ще е страхотен, че ще се справят с всичко, че обичат парите и са положително настроени към тях и така ще ги привлекат в живота си и ако някой ден най-сетне успеят да му хванат цаката на това „настройване” , така че наистина да им донесе богатство, бла,бла и бла, то ти си отявлен неудачник. Положителното мислене няма много общо с надеждата или оптимизма. Това го запомни добре. Прочети го пак, запиши си го някъде или го постни във фейсбук, ако щеш. Ние разбираме положително мислене, като конкретна и ясна цел, която чрез волята и вярата, човек упорито „охранява” от набезите на мислите, които противоречат на желаната такава. Такива мисли можеш да наречеш „различни” или „неподходящи”. Не е задължително да са негативни. (Например това, че би предпочел да си ливнеш една студена бира в стомаха и да си отложиш работата, не е негативно мислене, но пак ти пречи на ползотворния краен резултат.) Човешкият мозък може да мисли само за 1 нещо в даден момент. Ако НЕ искаш да мислиш за „къртичини”, мисли за „чушкопеци” или за „керкенези” например. Но ако се опиташ да не мислиш за „къртичини”, ще мислиш само за „къртичини”. Същото е ако мислиш как да не се провалиш. Ако не искаш да те е страх, подхранвай мисли за смелост, а не че не си страхлив. Можеш да мислиш само за 1 нещо в даден момент, мозъка ти го „прихваща“ и го изпълнява безупречно, НО БУКВАЛНО, така че добре подбери, какво да е то. Лошата новина е, че става с тренировки. Ето няколко нагледни примера:

– Вървиш по ръба на висока сграда и стигайки до средата поглеждаш надолу и осъзнаваш колко е високо всъщност. В момента, в който си кажеш „ами ако залитна”, мозъка ти почва да мисли в посока залитане, докато се опитва да НЕ ЗАЛИТНЕ и ти си аут.

– Играеш волейбол и е твой ред да изпълняваш сервиз. Всички те гледат, а опонентите ти те провокират и разсейват. Ако се абстрахираш и концентрираш, и вярвайки в резултата уверено и мощно отпереш топката в противоположното поле, то ти мислиш положително. Ако замърсиш мисълта си с „ами ако сгреша“ , смятай, че си осрал сервиза.

– Някакъв ти сече пътя с ръждив и одрусан Опел и иска да те бие на светофара. До момента, в който се държиш хлхладнокръвно, ти мислиш положително. В момента, в който започнеш да се опитваш да НЕ се страхуваш, вече си тръгнал по грешния наклон.

– Този все още иска да те орита докато не е светнало зеленото и въпреки, хладнокръвното ти поведение, се е видяло то, че сблъсъка е неизбежен. Кажеш ли си „Брех, тоз не изглеждаше толкова едър доде беше седнал и май ще ме бие наистина” , сигурно ще усетиш болката, чак като се свестиш. Но ако уверено му пласираш един шут в слабините и му ковнеш едно ляво круше в челюстта, това вече е краен резултат от добре приложено знание за подсъзнанието. (имай предвид, че въпреки положителното ти мислене, пак може да те обуха, ако е по-як от тебе. Да не си мисилиш, че само ти можеш да мислиш положително?)

– Блондинка паркира успоредно на тясно място, а зад нея има още няколко коли, които я чакат и тя се справя безупречно. Браво! Блондинка, но блондинка с положително и уверено мислене.

Примерите са безчет. По същия начин стои и въпросът с печеленето на пари. Много пари. Бай Вълкан е богат. Той изпипва всичко докрай и го прави добре. Без значение дали ще бере череши, ще мие кола или ще реализира успешно бизнес идея. Или го правиш, или не. Всичко останало е оправдание.

Вярна е приказката, че за да получиш нещо, трябва да го пожелаеш достатъчно силно. Но да желаеш силно не означава да изгаряш от желание, да желаеш силно, означава да си отстояваш пожеланото като бай Вълкан, чрез силата на вярата и силата на волята. Ако някой си въобразява, че просто докато си визуализира, мисли си, мечтае си и прави другите там неща дето си ги прави и благодарение на всичко това, някакъв вселенски разум, който е приел посланието му, ще организира материята така, че субекта да привлече желаният резултат към себе си, най много да привлече някой друг неудачник, който мисли като него и така да станат двама на едно място.

Ей Богу, наистина ги искаше тези череши Вълчо, ама не каза „ех, ако имаше сега кой да набере….” По същия начин бай Вълкан прави бизнес, имайки предвид, че „живота” все гледа да го откаже по някакъв начин, я с някое кофти обстоятелство, я с неподходящи или „по-примамливи“ мисли в собствената му глава.

Тъкмо правехме последната редакция на тази публикация, когато Microsoft Word изкара някакво съобщение, натиснахме ОК без да го прочетем и така няколко пъти със следващите диалогови прозорци. Word-a заби и файлът ни беше изтрит, нямаше даже AutoRecovery. Сякаш Господ ни наказа, че ползваме нелицензираната версия. Е, публикацията е отново ФАКТ, благодарение на нашето горещо желание да стигне до теб и ти да я прочетеш.

Сега те оставяме, защото имаме болки в анатомията и червата от това просташко преяждане с немитите череши на Вълкан и май никакво положително мислене не може да ни помогд йка; акйф;кладй;ф

Харесва ли ти това, което пишем тук? Абонирай се за наштие статии чрез формата по-долу! 🙂