Акнето изисква постоянство при лечението му!

3
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Ако имате пъпки с бели връхчета, следвайте този метод, одобрен от дерматолог:

Първо почистете мястото и с помощта на игла (предварително я стерилизирайте на открит пламък за 3 секунди или я почистете с медицински спирт) внимателно пробийте връхчето на пъпката. Почистете с еднократен козметичен тампон и дезинфекцирайте с водороден прекис 20 vol. Не трябва да чоплите и да разранявате допълнително пъпката – така ще допринесете за влошаване и необходимост от прилагане на по-сериозни лечебни методи.

При първия сигнал за образуването на пъпка увийте кубче лед в опаковъчно фолио и го наложете върху проблемния участък. Задръжте за 5 минути. Така зачервяването ще избледнее и възпалението ще утихне. Повтаряйте процедурата най-малко 2 пъти на ден, а по възможност и на всеки час.

Нанесете на пъпките алое вера. Според едно изследване с това растение 90% от кожните възпаления могат да се излекуват напълно в рамките на 5 дни. Намажете възпаленото място с прясно изцеден гел от месестата част на листата. Може да използвате и препарат с алое вера.

За да потиснете възпалението, третирайте пъпките с масло от чаено дърво – по 1 капка 3 пъти дневно. Според изследванията 5%-ното масло е също толкова ефикасно, колкото и разтворът на бензоил пероксид със същата концентрация.

При акне, появяващо се преди менструация, всеки ден изпивайте по 1-2 чаши чай от плодове на адамово дърво. Някои медицински проучвания свидетелстват, че тази билка регулира женските полови хормони. Задоволителен резултат от лечението се постига след 2-3 месеца.

Пригответе си домашен лосион за почистване на лице: добавете 1 ч.л. английска сол и 3 капки йод към 125 мл вода. Подгрейте сместа до кипване, след което я охладете и я нанесете върху кожата с помощта на памуче.

 

Рецепта за маска за лице