Всичко за жената: 10 начина да имаш стегнати и красиви бедра

8
Добави коментар
minkov_97
minkov_97

1. Тичане

Намерете половин час сутрин (може и вечер) да потичате в парка. Не се напрягайте, никой не иска да да спринтирате 30 минути.

Започнете с няколко минути дневно и постепенно увеличавайте времето. Тичайте 5 минути, следващите 5 – вървете и така редувайте. По този ще приучите тялото си без да си причинявате свръх напрежение.

2. Ходене

Ходенето пеша е страхотен начин да тонизирате мускулите и духа си. Използвайте всеки удобен момент през деня – да отидете до работа, да се разходите с кучето или с приятелка, дори разходката по магазините върши работа (но последното не го правете всеки ден).

3. Изкачването на стъпала

10 минути дневно изкачване на стъпала върши добра работа за стягането на мускулите. Просто не използвайте асансьора или ескалатора, свикнете да се качвате по стълбите.

4. Клякания с издаден напред крак

Кляканията стягат едновременно бедрата, прасците и дупето. Изпълнявайте ги с разкрачени на ширината на раменете крака и правете минимум по 12 повторения за всеки крак

5. Клякания

Обикновените клякания стягат бедрата и прасците и заздравяват долната част на гърба. Изпълнявайте ги с изпънат гръб и малки тежести в ръце. Правете по 12 повторения минимум.

6. Въображаем стол

Опирате гръб на стената и приклякате сякаш сядате на стол, плъзнете ръце по стената в посока към стъпалата. Задържате в това положение 10 секунди. Това упражнение стимулира мускулите на краката и гърба.

7. Каране на колело

Карането на колело е приятно и полезно, нужни са ви 30 минути дневно, за да стегнете бедрата и прасците си. Само внимавайте с автомобилите около вас и по възможност, карайте в парка.

8. Тежести на глезените

Можете да инвестирате в такива тежести – обикновено варират между 1 и 2 килограма. Сложете ги и седнете на пода. Повдигайте краката си поотделно с по 10 повторения. Стяга целите крака и корема.

9. Носете високи токове

Носенето на високи обувки, всъщност стяга прасците и бедрата. Не забравяйте, че може и да нарани пръстите, обаче – 4 сантиметровите токове са достатъчни.

10. Скачане на батут

Скачането на батут (или трамплин) стимулира кръвообращението, гори мазнините, ускорява метаболизма, стяга краката и помага в борбата с целулита. Какво още ви трябва?

Източник: kozmetikata.com