Актьорът Пол Уокър изгуби живота си – Edna.bg

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Освен на актьорската професия Пол Уокър бе отдаден и на редица благотворителни каузи

Снимка:
Getty/Guliver

Американският актьор Пол Уокър (40 г.) загина в автомобилна катастрофа в калифорнийския град Санта Кларита в следобедните часове на 30 ноември.

40-годишният мъж се е връщал от благотворително събитие (за набиране на средства за пострадалите от тайфуна „Хайян“, сполетял Филипините) с кола (модел „Порше“ GT), управлявана от негов приятел. В някакъв момент шофьорът губи контрол над автомобила и се удря в страничен осветителен стълб и дърво най-вероятно с несъобразена скорост. От челния сблъсък колата веднага се възпламенила и двамата пътници загинали буквално за секунди.

Очевидци на фаталния инцидент се опитали да спасят живота на актьора и неговия познат, но пламъците били толкова големи, че на практика това било невъзможно. Тепърва ще се изясняват и точните причини за нещастния случай.

Пол Уокър, Вин Дизел и Тайрийз Гибсън на премиерата на „Бързи и яростни 6“, Лондон, 7 май 2013 г.

По ирония на съдбата Пол Уокър, станал известен именно с екшънпоредицата „Бързи и яростни“, в чийто основен сюжет бяха заложени надпреварите с мощни автомобили, намери смъртта си в катастрофа със спортна кола, бяха коментарите в редица медии отвъд океана по повод трагичната новина. Близки до актьора и човека, управлявал злополучния автомобил, разказали, че и двамата били много опитни шофьори и им е трудно да повярват как се е стигнало до ужасния инцидент.

Всъщност целият живот на русия и синеок чаровник минава пред камерите, защото още от 2-годишна възраст неговата майка започва да го води на прослушвания за телевизионни реклами. Истинска популярност обаче той придобива след участието си в първата част на продукцията „Бързи и яростни“ през 2001 г. По-късно следват още пет продължения на касовия екшън, като преди да изгуби живота си – Уокър вече усилено се е снимал и в седмата поредица на филма заедно с Джейсън Стейтъм, Вин Дизел, Дуейн Джонсън (Скалата), Кърт Ръсел, Мишел Родригес и др.

Сред другите по-запомнящи се роли на Уокър са тези в лентите „Плезънтвил“ (1998 г.), „Опасно синьо“ (2005 г.), „Осем герои“ (2006 г.) и др. Той играе и в драмата „Часове“, която тръгва по кината в средата на този месец.

Актьорът има 15-годишна дъщеря на име Медоу, която тъкмо се била преместила от Хавай в Калифорния, за да живее по-близо до баща си