Стартира шестото издание на „Научи се да караш ски”

12
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Шестото издание на проекта „Научи се да караш ски” на Българска федерация по ски (БФС) ще стартира на 23-и януари на Витоша. От 10 до 11 ч новите таланти на българските ски ще покажат уменията си в гигантски слалом на писта „Меча поляна”.

Гости на откриването на проекта ще са президентът на централата Цеко Минев, заместникът му Георги Бобев, министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева и Ваня Кастрева, началник Регионален инспекторат София.

„Научи се да караш ски” е съвместна инициатива на Българска федерация ски, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието, науката и младежта, чрез Регионалните инспекторати по образование София-град, София, Смолян, Благоевград и Пловдив. Тази година за първи път в проекта са включени и училища от Пловдив.

След официалното откриване ще има пресконференция в пета станция на кабинковия лифт. Организираният транспорт за журналистите ще тръгне за Витоша в 10,00 ч от паркинга пред сектор „А” на ст. Васил Левски”, а обратно за София след края на пресконференцията.