Алекс Алексиев: Има съмнения, че Реформаторският блок се финансира от Ердоган

13
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Анкара гневна на Путин – осъди словото му за арменския геноцид

2015-04-24 21:47:33

Има съмнения, че Реформаторския блок се финансира от Ердоган и от Турция, чрез партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, които са част от реформаторите. Това обяви по БНТ известният анализатор и познавач на ислямизма Алекс Алексиев.

Той разкри, че тази информация му е била споделена от негови близки от Турция, но е изключително притеснителна, защото и от страна на ДПС и от страна на реформаторите България е облъчена от интересите на южната ни съседка. Алекс Алексиев бе категоричен, че политиката на Ердоган е много опасна за България, но се надява, че е в своя залез.

Това, което се случва сега в Турция е краят на Ердоган и краят на неоислямизма. И Турция и Русия имат интереси да командват у нас, те имат общи интереси срещу нас, заяви международният анализатор.

Не вярвам, че „Южен поток” ще се построи, Путин има нужда от проект, който да контролира. При Путин режимът е неофашистки, а при Ердоган тоталитарен режим, който се опитва да провежда религиозна диктатура. Ердоган е един изключително корумпиран политик. Като кмет на Истанбул, му заведоха 13 дела, но ги спряха след като пое властта, посочи Алексиев. Той не намира и особенна разлика между Първанов и Станишев.

И двамата са зависими от руските енергийни проекти и ги обслужват. Правителството на Станишев не е казало нито една лоша дума срещу „Южен поток”, нито пък коментира идеята за размразяване на проучванията за шистов газ.

Управлението в България сега е театър на абсурда, лошото е, че народът плаща този театър. Погледнете сегашното управление – една партия като Атака плюе мюсюлманите и турците, а работи с ДПС. Без нея ДПС не може да съществува, те са скачени съдове. От друга страна, ДПС е пълна с агенти на ДС  и освен това имаме една нереформирана комунистическа партия. Тези три партии са еднакво вредни за България, те са антибългарски.

ГЕРБ направиха два големи гафа – „Южен поток” и налагането на мораториума за шистовия газ. Това ми дава основание да смятам, че имат  вероятно дълбоки обвързаности с Москва. Трудно ми е да ги нарека дясна партия. Няма държава в Европа, в която да няма силна дясна партия. Реформаторския блок претендира да бъде такава, но е доста съмнителна организация.