Направи си сам двустранно одеало за пикник

9
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

Летните месеци наближават, а с тях и желанието ни да излизаме на разходки сред природата. Ако обичате семейните пикници на открито, прибавете към комплекта с необходими аксесоари и едно практично и красиво одеало с 2 лица.

Едната страна на одеалото е от винилов материал, за да изолира от влагата върху тревата, а другата е мека и удобна за сядане. Ако пък искате да поставите някаква храна върху одеалото, можете да го направите като обърнете едно ъгълче от него, така че да използвате изолираната винилова повърхност.

Необходими материали:

2 метра винилова материя за покривка за маса (можете да използвате и голяма мушама или пък друга непромокаема материя)
2 метра мек плат (например бархет)
топлийки
шевна машина
ножици
здрав конец

Инструкции:

1. Срежете мекия плат, така че размерите му от всички страни да са с около 2-3 см. по-малки от тези на виниловата материя (за подгъва)

2. Поставете виниловата материя с лицевата страна надолу и поставете върху нея парчето от мек плат – то трябва да е разположено в центъра й, така че разстоянието от четирите страни да е еднакво.

3. Започвайки от по-дългата страна, прегънете ръбовете на мушамата, така че да направите подгъв. Подгъвът трябва да е двоен – първо подгънете 1- 1.5 см., а след това подгънете отново още толкова, захващайки част от ръба на мекия плат отгоре. Захванете с топлийки.