10 щури идеи за посрещане на Новата година

8
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от 10-те най на 16.12.2014

До началото на Новата година остават само 2 седмици и най-вероятно отдавна сте наясно как и къде ще я посрещнете. Ако обаче ви липсват идеи, френският вестник „Figaro“ ви предлага някои доста необичайни места за посрещане на Новата година. Какви са новогодишните традиции в различните точки на планетата? Кои са най-привлекателните дестинации и как можем да запълним празничните часове с нещо, което никога не ни се е случвало? Ето 10 щури идеи за посрещане на Новата година.

1. Мечтайте под северно сияние

Лапландия или Исландия за романтична вечер под величествените цветове на северните сияния, които са чести в този период на годината. Това е също повод да откриете нови дейности по време на престоя ви като разходка с шейни, теглени от кучета, и каране на снегоход.

2. Целунете се под фойерверките на Ню Йорк

Всяка година Голямата ябълка ври и кипи за посрещането на новата година. Организират се множество зари, включително на Таймс скуеър и в Сентръл парк. Най-досетливите могат да заемат позиция на покрива на някоя от отворените за повода сгради.

3. Вживейте се в образа на кралска особа във Виена

Заминете за един от най-красивите градове в Европа за дълъг уикенд и участвайте в Големия императорски бал, организиран всяка година в двореца „Хофбург“. Най-големият замък във Виена, който бил зимната резиденция на Хабсбургите, приема танцьори от цял свят за една магическа вечер.

4. Отмаряйте на райски плаж в Тайланд

За Нова година далеч от шума на града посоката е Ко Яо Яи. Малкият остров разполага най-малко с десет хотела насред природата. Ако това е твърде спокойно за вас, винаги можете да се включите в партито на пълнолуние в курорта Ко Фа Нган.

5. Скочете с парашут във Флорида

Всяка година във Флорида център по парашутизъм организира за най-смелите скок в момента на преминаването в новата година. Излетете през 2014 г. и се приземете през 2015!

6. Празнувайте с туарегите

Гарантирана изолация и усамотение за края на годината в красива обстановка под звездите на мароканската пустиня около лагерен огън.

7. Танцувайте под земята в Ариеж

Подземно преживяване, което няма да забравите. Пещерата Ломбрив организира от няколко години танцувална вечер на няколко метра под земята. Гарантирано празнично угощение и обстановка.

8. Потопете се в красотата на Санкт Петербург

Магията на дворците, очарованието на снега, който покрива нежно „перлата на Балтика“ е едно от нещата, които се виждат веднъж в живота. Бившата столица на имперска Русия се готви всяка година за възможно най-доброто посрещане на новата година. Феерията е сигурна.

9. Посрещнете Нова година преди всички останали в Нова Зеландия

Ако нямате търпение да отпразнувате преминаването в 2015 г., изберете Нова Зеландия, която ще бъде една от първите страни, посрещнали новата година. След вечер в Окланд може да потеглите на пътешествие сред безкрайните пейзажи на новозеландските острови.

10. Избягайте с легендарния транссибирски експрес

Качете се на 31 декември за пътуване от над 7500 километра и изживейте руската Нова година преди да се насладите на сибирските, монголските и китайските пейзажи.

Коментари

коментар(а)

Подобни: Нова година, празник