Важността на уеб дизайна за Вашия сайт

3
Добави коментар

Как изглежда един уеб сайт е от изключително значение. Хората сме визуални същества, привлича ни красивото. Разбира се един сайт трябва да е преди всичко полезен за посетителите, да предоставя качествена информация за дейността, продуктите или услугите на фирмата. Но в тази статия ще стане на въпрос за дизайна на един сайт и колко е важен той.

Като цяло съществуват два типа сайтове. Първият вид са сайтове с изчистен дизайн. Вторият вид са прекалено претруфени сайтове с твърде много цветове, а това е нещо, което лесно може да отблъсне посетителите на сайта. Разбира се много зависи в каква ниша се намира бизнеса Ви. Ако например имате да кажем адвокатска кантора или се занимавате с финансови услуги, дизайнът на фирмения Ви сайт трябва да бъде съобразен с дейността и е добре той да бъде колкото се може по-изчистен, с използвани до няколко цвята. Но ако имате фирма за продажба на детски играчки, сайтът Ви трябва да бъде доста по-цветен и шарен. Така че, дизайнът много зависи от дейността на бизнеса .

Трябва ли дизайнът на моя сайт да бъде уникален?

Отговорът на този въпрос е ДА! Вашият фирмен сайт трябва да бъде с уникален дизайн. Дизайнът на сайта трябва да бъде съобразен с бизнеса Ви и никой друг фирмен сайт не бива да има същия дизайн. Вие сте на пазара не за да се конкурирате с другите фирми, а за да доминирате над тях. Уникалната визия на фирмения Ви сайт в случая е от водещо значение. Бъдете създадели, а не имитатори.

Дизайнът трябва да бъде съобразен с дейността на фирмата.

Вие като клиент имате крайната дума как точно да изглежда сайтът Ви. И дизайнерът трябва да се съобрази с желанието Ви. Все пак послушайте и съветите на специалистите, които разработват дизайна. Това им е работата и те знаят доста повече неща относно правенето на един сайт. Добре би било също така преди да бъде завършен крайният дизайн да се направи една извадка да кажем от 10-на човека и те да кажат своето мнение относно дизайна. Какво харесват, какво не харесват.

Оставате работата на специалистите.

Добрият уеб сайт се създава от професионален уеб дизайнер. Винаги сме го казвали, ако искате една работа да бъде добре свършена, възложете я на специалисти. Уеб дизайнът е сложна наука, която изисква професионални умения. Нашият съвет е, доверете се на Вашия дизайнер.

Качественият и добър дизайн Ви различава от конкуренцията, помага на посетителите да Ви запомнят, представя Вашите фирмени ценности и цели, и не на последно място, е екипна работа.