Бижу за зодия Риби!

3
Добави коментар
MilenaMilena
MilenaMilena

Не сме забравили и момичетата Риби! Днешната публикация в блога е изненада към тях и към всички любители на ръчно изработените бижута. Белият корал носи свежия полъх от летен морски бриз, а наситеният с цвят аметист – сила, характер и мистичност. В съчетание с позлатена верижка и тел тип Memory се получи екстравагантна, атрактивна и интересна визия! Ето как се прави…

Органични камъни – Капковидно мънисто от бял гъбест корал 14×22мм (4бр) – 23 бр

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от аметист 6 мм (12бр) – 24 бр

Позлатена метална верижка, 2 мм (1м) – 50+47+8см

Tел тип Memory злато за огърлица – 2 навивки

Позлатена единична халкичка 4мм (3гр) – 6 бр

Позлатена двойна халкичка 6мм (10бр) – 2 бр

Позлатени кукички за обеци с топче 17мм (2бр) – 1 чифт

Колие:

Атрактивния дизайн на колието постигнахме с конструкция от мемори тел и верижка. Ако не знаете как се работи с този вид тел, вижте инструкциите в нашето виртуално ателие. Напомняме, че не бива да използвате бижутерийните си клещи за рязането й, тъй като много бързо ще се изхабят.

За най-горния наниз с капки корал е необходима половин навивка мемори тел. В единия й край оформете малко уше, извито в спирала. Започнете наниз от 8 капки корал, редуващи се с аметист, като започнете и завършите с аметист. От другата страна трябва да са останали 1,5 см мемори тел, които да оформите в симетрично уше, плътно след наниза.

*Отворът на някои от капките е пробит под лек наклон. Имайте го предвид, когато изработвате нанизите си и искате да постигнете пълна симетрия.

*Ако не можете да прецените предварително дължината, първо оформете уше от единия край, нанижете комбинацията от мъниста и след последното мънисто изрежете телта на около 1,5 см. Оформете отново уше, симетрично на първото.

         

Следващите нанизи са идентични, като се скъсява размера им. Вторият ред е със 7 капки корал, а третият – с 6.

Следва да сглобите мемори телта към верижката с помощта на халкички 4мм. Вижте тук как да отваряме и затваряме правилно халкички. Необходими са две парчета с дължина 25 см. С две халкички 4 мм свържете съответно двете ушета на най-късия наниз мемори тел към най-крайните халки на двете верижки. За да бъде симетрично колието, спазвайте точни разстояния между следващите редове. Ушетата на втория по дължина наниз прикачете успоредно към двете верижки, малко по-високо от първия наниз (в модела е на 13-тата халка от двете страни). Ако желаете редовете могат да се застъпват. Най-дългия наниз прикачете на същото разстояние спрямо предходното с помощта на халкички 4 мм.

Подгответе още една верижка с дължина 46 см. Вземете единия й край и този от едната страна на колието и ги съберете в двойна халка. Повторете от другата страна на огърлицата. Добавете закопчалка към едната двойна халкичка.

Обици:

В единия край на мемори тел с дължина 3,5 см оформете малко спираловидно уше. Нанижете мънисто капка и оформете плътно след него още едно уше. С две халкички 4мм добавете двата края на позлатена верижка с дължина 4 см съответно към двете ушета на мемори телта. Спрямо наклона на пробиване на отвора, центрирайте кукичката, както ви харесва. Имайте предвид, че ушето й се отваря само настрани. Готово!

Мислим, че колието би било идеално допълнение към една свободна и мечтателна лятна визия, а вие? Споделете ни