tutankhamon41: Идеята за руска империя е абсурдна

9
Добави коментар

Забелязвате ли как руснаците и българските комунисти съвсем открито говорят за руска империя?

Полагала им се! 

Tова било тяхно, онова също. Каквото си харесат, имат право да го анексират – например Крим. Още какво ще откраднат от Украйна? А коя е следващата им цел? 

Имайте предвид, че ние сме им  близо, пък и тук все още са прекалено много хората, готови да забравят за съществуването на България, стига да станем част от владенията на Путин или някой негов също толкова болен наследник.

Огледайте блоговете и профилите им! 

Tези неща се говорят съвсем открито и хич не им пречи да го комбинират с измамни приказки за национализъм, патриотизъм, достойнство и т.н.

Тръгнали да ме баламосват с фантазии за хипотетични еврейски конспирации, а през това време комунистите говорят същото съвсем открито. Tе сериозно вярват, че на Pусия се полага да има империя. Що за глупости? Живеем в 21-ви век, а не в римско време. Бих ги нарекъл детинщини, но няма как, защото станаха опасни за целия свят. Това са последствията, когато на децата още от малки им се набива в главите, че постоянно трябва да има революции, тракане на оръжия, задължителна казарма.

Смятате, че всяка държава се нуждае от войска? 

Hе, това определено не се прави с мирна цел. 

Защо ти е армия, ако не смяташ да я използваш? Забравете самозащитата – просто параван за поддържане на идеята за войната. 

После защо имало конфликти. Hали трябва да се използва армията. В противен случай издръжката й са пари, хвърлени на вятъра.

Руснаците за нищо друго не прахосват толкова средства, колкото за въоръжаване. Уж със защитна цел, ама видяхме какво стана в Крим – превзеха го още преди референдума и така резултатите станаха ясни предварително. Ако имате продължителни контакти с руснаци, със сигурност ви е направило впечатление колко обичат да говорят за войната. Те се разтапят при тази мисъл и живеят с нея, сякаш е най-нормалното нещо. А войната с какво е свързана? С идеята за руско господство. Затова постоянно се сещат за отминали времена, големи битки, владетели (нищо че са избили цялото царско семейство, включително децата). Само че преди векове е било нормално да има войни и пренареждане на територии. Днес същото си е чиста психария. За съжаление не виждам изгледи да го проумеят Путин и привържениците му.

………………………………………………………………………….
     Неприятни спомени за комунизма
     Лудостта взе нови жертви