5 упражнения, които можем да правим в офиса

1
Добави коментар
how2bg
how2bg

Забързаното ежедневие, лошото време или семейни ангажименти могат да ви задържат далеч от фитнеса, дори и да не остава време за препоръчителните 30 минути упражнения у дома. Въпреки това, важно е да движите и укрепвате мускулите си, защото това ще спомогне за тонуса и метаболизма ви, а също така няма да губите форма. Ако започнете да получавате повтарящи се болки по време на движение, това може да се дължи на обездвижването ви по време работа, особено ако по цял ден седите зад бюро. Може да направите опит с някои от тези упражнения, докато сте на бюрото си. При този тип упражнения вие използвате собствената си тежест и чрез движенията на тялото укрепвате мускулите и ги разтягате. Всичко, от което се нуждаете, е няколко свободни минути и стабилен стол.

Седнете стабилно на стола със събрани крака, хванете се за страничните облегалки за по-добра опора и повдигнете едновременно и двата си крака на 10 см от земята. Задръжте така за 3 секунди и отпуснете плавно. Повторете това упражнение три пъти.

После изпънете напред левия си крак и започнете да го движите нагоре и надолу 10 пъти, със съвсем малък размах на движението – около 10-15 см. Направете същото упражнение и с десния крак.

Стъпете стабилно на земята и се надигнете на няколко сантиметра над стола. Задръжте така за 3 сек. и отпуснете плавно. Повторете това упражнение три пъти.

Стегнете коремните си мускули и задръжте така 5 сек. Отпуснете бавно и повторете още четири пъти.

Вземете си в офиса стрес-топка и я стиснете десет пъти с едната и после с другата ръка. Това не само ще раздвижи мускулите на ръцете ви, но и ще намали нивата на стрес.

   

Правете почивки от 30 сек. между отделните серии.