ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА КОСАТА – 2

42
Добави коментар
rusenez
rusenez

 ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА КОСАТА – 2

Можем ли да си направим на кестенява коса руси кичури? – Да. Но русите кичури изглеждат естествени само в светло или средно кестеняви коси. При тъмнокестенявите контрастът е твърде силен. Дори ако косите са ви средно кестеняви, предложете на фризьора да ви направи кичури в два или три различни руси тона. Тогава ще изглеждат като слънчеви отблясъци.

 

Растителните бои са действително по-подходящи за косите, отколкото химичните? Да. Защото естествените бои се наслояват около космите подобно на оцветителите, без да рушат структурата им, което се случва при окислителните бои. Освен това растителните придават по-хубав блясък. Критично става обаче, ако природните вещества са замърсени с пестициди, гъбички или метални соли.

Тъмните ни коси са прошарени и искаме вече да ги боядисаме. Какъв цвят ще изглежда най-добре? – Това зависи изцяло от типа на кожата. Който е тъмнокестеняв , в повечето случаи има тъмен тен. С увеличаването на възрастта обаче се получават не само бели коси, но често изсветлява и кожата. Тъмнокосите трябва да избират цвят, който е с един или два нюанса по-светъл от първоначалния естествен цвят. Тогава контрастът не е толкова голям и не ще изглеждате много бледи.

Как да навием на ролки дългите си до рамене коси? – Първо разрешете влажните коси с лосион и след това отделяйте с дръжката на гребена по възможност малки кичурчета коса. При развиването внимавайте да не отчупвате връхчетата.Ролките се изваждат когато косата е напълно изсъхнала, а къдриците се разресват внимателно отзад напред с едър гребен.

Има ли разлика между укрепващите средства за изтощени и боядисани коси? Едва ли. Продуктите за боядисани коси съдържат малко по-вече укрепващи вещества. Защото боядисаната и преди всичко изрусена коса е много по-изтощена от изсушената от слънцето и солената вода.