Адвокат Лазар Белев

3
Добави коментар
zkdoverie

В много от българските интернет форуми могат да се срещнат мнения, че видиш ли, за да се разведеш въобще не следва да търсиш услугите на бракоразводен адвокат и всичко можеш да си направиш сам. Еди коя си бивша вече съпруга сама си била свалила документите от интернет, сама си ги била подала, взела си решението и всичко е цветя и рози. И съответно други читателки на същите тези форуми решават, че и те ще минат по същия път и ще спестят хонорарите, които следва да дадат на тъй омразните бракоразводни адвокати……..

До тук добре, само че жената изчела най-подробно темите за разводи в БГ МАМА не прочела, че всичките останали потребителки, които така усърдно я съветват да се пробва сама или са имали до себе си изключително разбран мъж, или такъв за който прекратяването на брака е също толкова важно или пък някакъв лост за натиск, с който да принудят съпругът си да се съгласи с развод по взаимно съгласие. И какво става обаче, когато госпожата заяви на мъжа си, който е българин с всички произтичащи от това положителни и отрицателни черти на характера, че желае да получи развод и му тресне пред лицето документите свалени от интернет? Ами обикновено нищо. Засегнатият на честолюбие и гордост български мъж, къса документите, тръгва да прави всичко напук, сипе заплахи /кога основателни, кога не толкова/, а в не малко случаи нанася на половинката си леки до средни телесни повреди.

Е, то това в БГ МАМА не пише как да го избегнеш и в крайна сметка дори да е съществувал някакъв шанс разводът да се случи мирно и кротко, то той бива изпуснат поради прибързаност и вяра в безпогрешността на интернет. И нещата пак стигат до бракоразводния адвокат, но вече със значително по-високия хонорар за развод по исков ред.  След лиричното отклонение на тема български семейни отношения е ред да дадем и отговор на въпроса от заглавието на днешното изложение – Защо се нуждаем от адвокат при развод?

На първо място следва да се вземе предвид, че за специализирания бракоразводен адвокат прекратяването на брака е нещо, което му се случва по няколко пъти в седмицата, докато за повечето хора това е събитие с честота на случване веднъж в живота. По тази причина адвокатите работещи предимно по разводи имат изключително богат не само юридически, но и психологически, а и чисто житейски опит в тази специфична и често твърде лична материя. Именно поради опитът си и професионалната си квалификация спициалистът в прекратяването на бракове може безпристрастно да оцени ситуацията без да вкарва сантиментални /често вредни/ чувства.

На второ място бракоразводният адвокат е човекът, който с опитът си натрупан по редица случаи ще улесни процеса по разтрогване на брака. Ще предложи на страните различни варианти, с които да бъдат синхронизирани първоначално диаметрално противоположните позиции и ще ги прикани към взаимоизгодно, мирно, цивилизовано и лишено от проблеми в бъдеще споразумение.

На трето място добрият бракоразводен адвокат ще се погрижи, чрез различни споразумения, договори и др. юридически техники между страните да не останат неизяснени не само в личен, но и в имуществен план отношения, имащи потенциал в бъдеще да доведат до нови срещи в съда между вече бившите съпрузи. Това е аспект, който изключително много се подценява от клиентите и им коства не малко нерви и пари /често значително повече от хонорара на бракоразводния адвокат/.

Има и други причини, защо при развод е добре да се ползва адвокат, но смятам да се огранича само до гореизброените. Разбира се живеем в свободна държава и всеки е свободен да се пробва сам в поприща, за които няма необходимите познания и опит, но винаги разумното решение е при конкретни проблеми да се търси специалист. Да, той струва определена сума пари, но поне работата ще бъде свършена качествено и без излишна загуба на нерви и време.

споделяне на връзка

Споделете ако статията Ви е харесала Like this:

Like Loading…