Преди и сега: Викторианска къща преживява пълна промяна

1
Добави коментар
maistorplus
maistorplus

Преобразаването на тази викторианска къща от 1885 година е неоспоримото доказателство за това, че почти всяка стара постройка има потенциала да се превърне в уютен и съвременен дом. Необходимо е да имате визия за желания краен резултат, без която всяка добра идея ще си остане само на хартия. Посветени на каузата да вдъхнат нов живот на тази малка къща, разположена в Минесота, Джеф Борн и Виктория Борн-Дууди я преобразяват напълно в едно наистина прекрасно място за живеене! Ако и вие сте се захванали с подобен архитектурен проект, потърсете съдействие от архитекти и интериорни специалисти за оптимално постигане на желанията ви.

Как екстериорът може да направи чудеса с всяко жилище
Екстериорът преди

Старият занемарен вид на едно жилище може да отблъсне купувачите или наемателите му бързо и окончателно. Затова при реконструкция на стара постройка, подобна на тази, сменете вехтите изпочупени прозорци с нови. Това е един от първите елементи, върху които ще се спре евентуалният купувач. Обърнете внимание и на входната врата и в случай, че не разполагате с достатъчно средства, за да я смените, я пребоядисайте. Освежаването на екстериора не може да се размине с боядисване на цялата къща. Не подценявайте значението на двора около къщата, погрижете се в него да разцъфнат красиви цветя с настъпването на пролетта.

Виж още: Какво трябва да знаете преди да започнете строителен проект

Екстериорът след

Ако жилището, което ще отдавате под наем или продавате, се намира в блок, тогава отново не подминавайте състоянието му отвън-боядисайте отново терасата и вратата, водеща към нея, уверете се, че в изолацията няма дупки и пукнатини, сменете прозорците или ги почистете старателно. Това, че става дума за апартамент съвсем не означава, че той трябва да е сив и скучен-поставете саксия с красиви цветя на терасата или увиите симпатични лампички около парапета, които да го украсяват дори и през нощта.

От страховита стая в уютна спалня
Преди ремонта

Най-уютната стая в дома трябва да вдъхва усещане за спокойствие и комфорт. Ако стените на спалнята са напукани или боята липсва на места, тогава никак не е добра идея да показвате новите завеси, които сте избрали за нея, на своите гости. Вместо да инвестирате в промени, които не биха рефлектирали върху цялостния облик на стаята, помислете за по-постоянни начини да я освежите. Можете да го постигнете като премахнете старата боя или тапети и шпакловате стените. Именно този метод са избрали и майсторите на тази красива викторианска къща, за да вдъхнат нов живот на нейната спалня.

След ремонта

Пребоядисайте стените, прозорците, вратата на спалнята, както и касата, погрижете се за изправността на подовата настилка, изберете аксесоари, които да вдъхнат уют. Това е формулата на успеха, когато говорим за реновиране на спалня, макар че в никакъв случай не можем да подминем ефекта на почистения килим и новото спално бельо.

Банята е превърната в олицетворение на свежестта
Преди

Понякога по пътя към мечтания дом ни се налага да бутнем някоя и друга стена. При тази къща ситуацията не е по-различна и на майсторите се налага да разрушат някои от стените, свързани с банята на втория етаж. Затова при реновиране на старо жилище не се страхувайте да експериментирате, но под зоркия контрол на специалист, който можете да откриете в MaistorPlus.

След

Що се отнася до банята, там най-важният критерий е чистотата. Една баня може да бъде обзаведена скромно, но ако е добре поддържана, пропуските в интериора няма да направят впечатление на никого. Все пак, ако сте перфекционисти, препоръчваме да съобразите големината на помещението със санитарния възел. Ако то е малко, заложете на душ кабина с плъзгащи се врати, за да спестите място. В случай, че разполагате с повече пространство и средства, помислете за модерна вана, съчетана с душ кабина, в която да разпускате след дългия работен ден. Колкото до избора на цветове, помислете дали не можете да съхраните духа на епохата, в която е построено жилището, както Джеф и Виктория са направили с плочките в черно и бяло.

Виж още: Разликата между модерна и съвременна архитектура

Стълбището вдъхва нов живот на цялата къща

Стълбището е друг важен елемент от всеки мезонет или къща, за чиято изправност трябва да следите. Ако ходейки по него, то скърца под краката ви, значи е време да подсилите основите или изцяло да го смените, за да избегнете инциденти. За да не сбъркат дома ви с къща на ужасите, уверете се, че антрето и коридора са добре осветени и боядисани в приветливи меки тонове. Малкото антре или коридор дават възможност да ги разширите, като вместо врати, поставите арки към някои от помещенията като дневната например.

Кухнята е преобразена с минимални средства
Преди

Кухнята е ключово помещение във всеки дом и трябва да й отделите по-специално внимание. Тук не говорим само за големи ремонтни дейности, които да изискват много разходи. Ако стените и кухненския модул са в приличен вид, направете само козметични промени.

След

Боядисайте вратата и прозорците, сменете вратите на кухненските шкафове, а ако имате възможност и кухненския плот. Проверете изправността на електроуредите, осветлението и поканете пролетта и в своята кухня с помощта на нови завеси, покривка и ваза с цветя.

Дневната се превръща в любима стая за цялото семейство
Преди

Някои домашни реконструкции са напълно постижими и без намесата на специалисти. Дневната е една от стаите, чийто вид може да промените коренно и с малки стъпки. Поставете мек килим, декорирайте холната масичка, погрижете се за богата и добре организирана библиотека. Сложете нова мека мебел или сменете тапицерията на старата, не оставяйте пространството над нея празно и поставете красива картина.

Виж още: Топ причини да наемете архитект за преустройството на дома

След

Поддържайте редовно чистотата на прозорците и никога не разполагайте телевизора срещу тях. Възползвайте се максимално от естествената слънчева светлина и ако помещението я допуска свободно, поставете щори, които да „изчезват“ през деня. Заложете на топли и светли тонове, като не забравяйте, че с подходящите декорации дори и изцяло бяла стая може да стане уютна, приятна и колоритна.

Много често при реконструкции обаче може да се сблъскате с непредвидени обстоятелства като напукване на стени, повреда на покрива и други. В такива случаи помощта на професионалнист съвсем няма да ви е излишна, затова направете безплатна заявка в MaistorPlus и оставете дома си в ръцете на квалифицирани специалисти, които да се погрижат за неговото качествено обновяване!