ПРАГА И ЗАМЪЦИТЕ НА ЧЕХИЯ – VANADA

1
Добави коментар
vanada
vanada

 

Маршрут: Будапеща, Чески Крумлов, Ческе Будейовице, Хлубока над Вълтавоу, Табор, Конопище, Прага, Карлови Вари, Карлщайн, Братислава,Будапеща, Сегед
Хранене: BB

8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати: 

22.08.2015,

 

8 дни / 7 нощувки, 7 закуски, 7 вечери
без нощни преходи

1 ДЕН 22.08. /СОФИЯ– БУДАПЕЩА/
Отпътуване от София в 02.30ч., Пътуване по маршрут Козлодуй – Видин – Зайчар – Белград – Нови Сад с кратки почивки. Вечерта пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН 23.08 /БУДАПЕЩА – ЧЕСКИ КРУМЛОВ – ЧЕСКЕ БУДЕЙОВИЦЕ
Закуска. Отпътуване за Чехия. Пристигане в Чески Крумлов – едно от най-красивите градчета на Чехия, изградено по поречието на река Вълтава, над който доминира замъка Крумлов храд (също известен и под името Шварценберг). Чески Крумлов е град, известен най-вече със своята архитектура – сградите му са в средновековен, ренесансов, бароков стил и в стил рококо, стария град e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на града и замъка, който е втори по големина в Чехия след Храдчани в Прага. Свободно време за самостоятелна разходка. В уговорения час отпътуване за Ческе Будейовице – център на Южна Бохемия, известна и с немското име Будвайс, тъй като в този град се произвежда известната бира „Будвайзер”. В Чехия няма град с по-голям площад от този на Ческе Будейовице, това е градският площад „Намести Пршемисла Отакара II”, намиращ се в центъра на средновековния уличен план. Настаняване в хотел. Вечеря. Вечерта възможност да посетите някоя от многобройните бирарии, където да опитате от известната местна бира. Нощувка.

3 ДЕН 24.08 /ХЛУБОКА НАД ВЪЛТАВОУ–ТАБОР–КОНОПИЩЕ–ПРАГА
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за замъка Хлубока над Вълтавоу – един от най-известните и посещавани замъци в Чешката република, издигнат на северния край на езерото Будейовице, на остър нос над река Вълтава още през 13 век. Замъка придобива сегашния си вид през 1871г. благодарение на семейство Шварценберг, и по точно на съпругата на тогавашния владетел-Елеонора. По нейно желание е направен проект от архитекта Франц Беер на готически замък в стил Ундзор. За изграждането на прекрасния замък са били необходими около 40 години строителни дейности. Старият замък е напълно разрушен, а на негово място е изградена живописна сграда в готически стил с прекрасна английска градина. Общият брой на помещенията е 140, като за посетители са отворени 20 от тях. Интериорът на замъка е изключително пищен и дори разточителен, имайки предвид особено ценните дърворезби, за изработката на които са похарчени огромни средства и усилия. След посещението на Хлубока отпътуване за замъка Конопище с кратка спирка в красивото градче Табор и разглеждане на „Жижково намнести” – прекрасният централен площад, на който се издига статуята на религиозния реформатор, на който е кръстен площада, Ян Жижка. Друго късче от площада пък е украсено с красив ренесансов фонтан от 1567 г. Продължаване за Конопище и разглеждане на красивия дворец изграден през 13 век в готически стил, а по-късно преправен в стил барок. Днес той е един от най-популярните замъци в Чехия, а някога любима резиденция на Франц Фердинанд. Отпътуване за Прага. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН 25.08 / ПРАГА /
Пешеходна туристическа програма в Прага с местен екскурзовод на български език по маршрут: Храдчани, Пражки храд, катедралата Св.Вит, базиликата Св.Георги, Мала страна, преминаване през Карлов мост до паметника на Карл IV и стигане до Староместки намести с известния Астрономически часовник – Орлой и Тинската църква. Свободно време за самостоятелна разходка и посещение на туристическите обекти. Вечерта по желание разходка с корабче по река Вълтава. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН 26.08 /ПРАГА – КАРЛОВИ ВАРИ – ПРАГА
Закуска. Целодневна екскурзия до Карлови Вари – най-известния и най-големият чешки термален курорт, основан от Карл IV през 14 век. Пристигане в Карлови Варо и обиколка на неговите известни лечебни извори с термални води, Гранд хотел Пуп, Църквата Св.Мария Магдалена, Руската православна църква на Св.Петър и Павел. Не пропускайте да опитате и от известната напитка Бехеровка. Връщане в Прага. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН 27.08 /ПРАГА – КАРЛЩАЙН – БРАТИСЛАВА – БУДАПЕЩА
Закуска. Отпътуване за замъка Карлщайн, намиращ се в непосредствена близост до Прага. Крал Карл IV е виновник крепостта Карлщайн да се появи на бял свят. Издигната през периода 1348 г.-1357 г., тази крепост има за единствена цел да защитава короната и бижутата на Свещената Римска империя. Особеност на Карлщайн е, че зад стените му не са допускани жени. Независимо, че е бил променян през годините, по-късно всички допълнителни пристройки са били премахнати, за да се възстанови до първоначалната визия на двореца. След разглеждането на замъка отпътуване за Братислава. Туристическа програма в словашката столица: Замъкът на Братислава – седалище на правителството на Словакия, Катедралата “Св. Мартин”, Старото кметство, Двореца на архиепископите. Отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка

7 ДЕН 28.08 БУДАПЕЩА – Сегед
Закуска. Туристическа програма в Будапеща: Панорамна обиколка с автобус: Парламента, площада на Героите, Рибарските кули, Двореца, църквата “Св.Матияш”, хълма Гелерт. Фото паузи по обектите. Свободно време за разходка. Отпътуване за Сегед. Вечеря. Нощувка

8 ДЕН 29.08 /СЕГЕД – КОЗЛОДУЙ – СОФИЯ / През граничен пункт Мако /
Закуска Отпътуване за България. Пътуване по маршрут Арад (кратък престой), Тимишоара (кратък престой), Видин, Козлодуй – София. Пристигане късно през нощта.

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ: 22.08.2015 – 29.08.2015
ЦЕНА:

675 лева – на човек в двойна стая
645 лева – трето легло в стая
605 лева – дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

7 нощувки, 7 закуски и 7 вечери в хотели 3* (1 в Ческе Будейовице, 3 в Прага, 2 в Будапеща, 1 Сегед)
транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
водач от фирмата организатор
екскурзоводско обслужване
местен екскурзовод на български език за обиколката в Прага
групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
входни такси, билети, аудио гидове за туристическите обекти:
(100 CZK = 3.6 EUR)

Чески Крумлов – 250 CZK,

Хлубока: парадни зали – 250 CZK, частни апартаменти – 230 CZK;

Конопище: южно и северно крило – 280 CZK, лични покои на Франц Фердинанд – 310 CZK;

Пражки храд – комбиниран билет за Кралския дворец, катедралата в.Вит, базиликата Св.Георги, Златната уличка с кулата Далиборка – 250 CZK, аудио гид – 350 CZK

разходка с корабче по река Вълтава – 15 евро
доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от *двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
Срок за записване: до запълване на свободните места.
Начин на плащане: аванс в размер на 200 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.