Как да се справите с пърхота?

4
Добави коментар
Laverdad
Laverdad

Справянето с пърхота може да се окаже голямо предизвикателство, ако не знаете как точно да подходите към проблема. Печелившата комбинация са правилни грижи за косата и специализирани продукти с бързо действащи активни съставки, които ефективно и бързо елиминират причинителя, възстановяват скалпа, укрепват косъма и предотратяват повторна поява. Вижте как да се справите с пърхота и накарайте косата ви отново да заблести от здраве и чистота.

Обновяването и излющването на кожата е напълно естествен процес, който се случва на около всеки 4 седмици. Но когато процесът е прекалено ускорен и съпроведен с големи люспи, сърбеж, зачервяване и възпаление, вече говорим за проблем на скалпа, наречен пърхот.

От медицинска гледна точка, причина за пърхота е неконтролираното размножаване на гъбичката Маласезия. А това може да се предизвика от екстремни климатични условия, стрес или умора, лоша хигиена, натрупване на стилизанти в косъма, прекомерно производство на себум, хормонален дисбаланс или рязка промяна в теглото.

Можете да се консултирате с дерматолог за спецификата на проблема и да поискате препоръка за конкретни формули. А можете просто да прочетете нашите насоки (по-долу), да разгледате галерията с някои от най-ефективните продукти против пърхот в търговската мрежа в момента и да изберете онзи, който ви допада.

 

Шампоан против пърхот Head & Shoulders 2 in 1 Classic Clean от P&G
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot2_1-2wmcwp9fpk1feejthuy51m.jpg
Премахва до 100% от пърхота след регулярна употреба и спира повторната му поява до 72 часа. Уникалната микро-цинк технология и новата SmartClean пяна осигурява до 100% освобождаване от пърхота, за да живеете живот изпълнен с увереност. Дълготрайно ухание на свежест и чистота.

Заздравяващи шампоан и балсам против пърхот с таурин и кофеин Здраве Актив от АРОМА
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/Purhot1_1-2wmcwuew7jw5ce5kadj0ui.jpg
Съчетанието от двата продукта подсилва борбата с упорития пърхот. С три-Активен комплекс с широкоспектърно противогъбично действие. Кофеинът повишава микроциркулацията и стимулира растежа на косъма, а тауринът се абсорбира директно и защитава клетките от увреждане. Почистват, освежават, успокояват и овлажнявят скалпа, намаляват раздразненията и дискомфорта. Мека и лесна за разресване коса.

Шампоан против пърхот Pure Gloss и шампоан против пърхот за мъже от NIVEA
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot4-2wmcx02g2pvmekqsmcuj2i.jpg
Първият премахва до 100% видимия пърхот и предотвратява повторната му поява. Възстановява естествения баланс на скалпа. Съдържа комплекс Liquid Clear System с активни съставки и перлени протеини за незабавен блясък. Вторият съдържа екстракт от лайм за дълбоко почистване, незабавно освежаване, дълготрайно чувство за чистота и свежест. Подходящ за ежедневна употреба за нормална и мазна коса.

Шампоан против сух пърхот с латинка и Шампоан против мазен пърхот с мирта от KLORANE
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot14-2wmfs44hciju3rsosvrnre.jpg
Първият съдържа екстракт от латинка и специфичен комплекс за бързо премахване на сухия пърхот. Нежната и разплитаща косата база заздравява и възвръща блясъка. Вторият е със специално разработена формула с мирта и цинк за елиминиране на бактерията причинител на мазен пърхот и за успокояване на скалпа. Използвайте съответно 2 и 3 пъти седмично са интензивно третиране и 1 път за поддържане.

Шампоани за сух и за мазен пърхот Melaleuca от RENE FURTERER
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot15-2wmfs8nbn1qm5io2o2f9je.jpg
Елиминират пърхота незабавно и дълготрайно. Първият е с масло от шафран и комплекс Cimentrio, които възстановяват хидролипидния защитен филм на косъма. Вторият е с патентован хидролизиран екстракт от тиква за баланс на мастната секреция и намаляване на сърбежа. Етеричното масло от Мelaleuca има пречистващо, оздравяващо и успокояващо действие. Косата възвръща силата и красотата си.

Програма против пърхот Phythéol от PHYTO
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot7-2wmft7791ibeeuxtla9kwa.jpg
Интензивен шампоан Phythéol Intense облекчава и почиства дълбоко раздразнения скалп. Комплексната формула със салицилова киселина, пироктон оламин и ихтиол бързо и ефективно премахва и най-упорития пърхот. Прилагайте 2 – 3 пъти седмично. Поддържащ шампоан Phythéol удължава ефекта на интензивния шампоан и има превантивно действие. Оставяйте да действат около 4 минути.

Противопърхотен лосион с цинк Squanorm (200 ml) и Дермопротективен шампоан Elution (300 ml) от DUCRAY
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot12-2wmcx8m1am4fdvi2t9f47e.jpg
Лосионът е допълваща грижа при сърбеж на скалпа. Оздравява и успокоява. Спомага отстраняването на пърхота, благодарение на активната съставка Келуамид, която унищожава сухия и мазен пърхот. Дермопротективният шампоан с цинков глюконат съхранява баланса на скалпа. Косата е жизнена, здрава, обемна и бляскава. Алтернатива на третиращите шампоани, ограничава риска от рецидиви.

Интензивен шампоан против пърхот и себореен дерматит Kerium DS (125 ml; 26,60 лв) от LA ROCHE-POSAY
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot13-2wmfsy5kgfxubd71uwydca.jpg
Подходящ при хроничен пърхот и себореен дерматит по скалпа. Предотвратява развитието на гъбичките, успокоява сърбежа и заздравява скалпа. С технология за микронизиране и капсулиране на активните съставки за дълбочина и продължителност на действието. Формула, близка до физиологичното рН. Придава на косата здравина, блясък и обем, улеснява разресването. Използвайте 2 пъти седмично 8 седмици.

Балансиращ шампоан с пшеница против пърхот (190 ml, 19 лв) от WELEDA
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot8-2wmft2sxl9nt55tb3ysmq2.jpg
Нежно почиства косата и намалява пърхота. Масло от пшеничени кълнове, екстракт от рускус, теменуга и органична салвия заздравяват скалпа и подхранват косата. Розмарин, масло от чаено дърво и балсам от копайба придават уникален ободряващ аромат.

Шампоан против пърхот Advance Techniques Anti-Dandruff от AVON
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot5-2wmfssvl45jxlbufoj6txm.jpg
Класически шампоан против пърхот за всички типове коса

Шампоан против пърхот Schauma с лимонова трева (250 ml / 400 ml – 3,69 / 4,89 ) от SCHWARZKOPF & HENKEL
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot6-2wmfsmcdcxu52t13nhkqh6.jpg
Шампоан за мъже, който се бори с пърхота и с мазната, сплъстена коса. Формулата с цинков пиритион и лимонова трева намалява пърхота още след първата употреба, съживява косата и скалпа и придава свежест над 48 часа. Протеини интензивно подхранват и възстановяват структурата на косъма от корена до върха. Внимателно масажирайте, оставете за кратко и след това изплакнете добре с вода.

Шампоан и балсам против пърхот SYOSS (300 / 500 ml) от SCHWARZKOPF & HENKEL
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot9-2wmfsfxog0njcbyn0b5ami.jpg
Бори се с пърхота още от първото нанасяне. Предотвратява повторната поява до 6 седмици. Високоефективна формула с цинков пиритион. Присъства на пазара в два размера опаковки.

Шампоан против пърхот за всеки тип коса (250 ml / 400 ml) от ORZENE
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot10-2wmcx43702xnc4moy2rife.jpg
Комбинацията от Shine Elixir, Octopirox® и екстракт от мащерка, премахва причината за появата на пърхот още от първа употреба. Ефективно премахва видимите люспи, успокоявайки сухия скалп, сърбежите и лющенето. Нежнатa формула с балансирано PH е идеална за ежедневна употреба, а провитамините B5 подхранват и заздравяват косата.

Шампоан против пърхот Scalp Specialist (250 ml) от GOLDWELL
http://www.sense4style.com/wp-content/uploads/bfi_thumb/purhot11-2wmftauffzrv09l3remlfu.jpg
Нежно почиства и елиминира пърхота, като същевременно предпазва от повторната му поява. Осигурява дълготрайна свежест и усещане за по-красива коса, без пърхот.Придава блясък като нежно почиства. За видимо по-здрав скалп.

Previous Image

Next Image

info heading

info content

На първо място, за да се справите с проблема е важно да установите кой от двата типа пърхот имате – сух или мазен. При първия се наблюдава слабо омазняване и съвсем фино лющене, което се посипва като прашец по раменете или се наслоява в корените. Вторият е провокиран от излишък на себум, люспите са значително по-големи, сърбежът силен, а скалпът – мазен. Той обаче е по-често срещан при мъжете, тъй като техните мастни жлези са по-активни.

Следващата стъпка е да обърнете внимание на грижите за косата и скалпа. Много е важно да ги поддържате чисти, да не подхождате агресивно и да не прекалявате с миенето, особено, ако се наблюдава възпаление, да щадите косъма и кожата от стилизанти и топлинни уреди, да ги предпазвате от слънцето и студа, да поддържате микроциркулацията и влагата активни, да ги подхранвате вънщно и вътрешно. 

Не на последно място, за да се справите с пърхота се нуждаете от правилна козметика за коса. Повечето специализирани формули съдържат мощни активни съставки (най-вече на цинкова основа), които ускоряват лечебния процес и действат възстановяващо. Като тези, които са представени в галерията по-горе. Е, коя си избрахте?