Ползите от изтъркването на кожата.

1
Добави коментар
keepfit
keepfit

Ползите от изтъркването на кожата.

 

След тази брутална зимата унас, както и това, че времето беше уникално лошо, нашата кожа определено заслужава малко да я поглезим.

В този смисъл може да си позволим да я изтъркаме с четка за кожа, като това е много полезно както за кожата, така и за цялостното ни здраве.

 

Комбинацията от грапава, груба четка и суха кожа, лесно може да се реши с четка за кожа, като това е чудесен начин да я ексфолираме, тъй като така премахваме мъртвата кожа и насърчаваме обновяването на клетките за създаването на нова. След това, нанесете овлажняващ крем като така ще оставите кожата си свежа, подмладена, която ще изглежда и ще я чувствате копринено гладка.

 

Освен тези има още много други ползи на отстраняването на мъртвата кожа, като премахването на образувалите се токсини във вътрешноста на лимфната течност. С определена посока и лек натиск, четката за кожа може да ускори процесът на премахване на тези токсини от лимфните възли и да ги освободите от тези отпадъци. И благодарение на това ново подсилено циркулиране на веществата, тялото ви може да работи много по-ефективно, като така и вие ще се чувставе страгхотно и заредени с енергия.

 

И накрая, има много твърдения, че четкането на кожата с четка помага да се намали появата на целулит, който е физическо проявление от токсините, образувани в мастните клетки. Още веднъж, това повишава циркулацията на течностите в клетките и подпомага разграждането и премахването на нежелание отпадачни продукти.

 

 

Това упражнение е лесно да се направи в домашни условия, така че защо да не го пробваме? В края на краищата,  четкането на кожата е лесно, всекидневно действие, което може да ви накара да се почувствате чудесно!

 

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас 🙂