Как да си направим домашна кола маска?

1
Добави коментар
how2bg
how2bg

Захарната кола маска или по-скоро персийската е стар изпитан метод за премахване на излишното окосмяване. Проблемът с търговските варианти е, че те често съдържащи химикали, токсини, дори хормонални дестабилизатори и пестициди, които предизвикват възпаления, проникват в кожата и оттам тровят организма. Домашното производство на кола маска не е особено трудно.

Продукти:

1 ч.ч. захар, кафява или бяла

2 с.л. вода

1.5 с.л. сок от лимон

1 ч.л.сол (по желание)

Приготвяне

Всички продукти се сипват в тиган и на слаб огън се оставят леко да врят. Сместа трябва да се сгъсти и да придобие златисто-кафяв цвят.

Разбърквайте леко, за да сте сигурни, че захарните кристали ще се разтопят. След около 8 минути ще се сгъсти и ще придобие консистенцията на сироп, трябва само да внимавате да не загори.

Щом сместа стане по-тъмна, но ве пак прозрачна, изключете котлона и оставете леко да се охлади за няколко минути.

   

Като добие поносима температура, нанесете върху окосмяването и дърпайте в посока обратна на посоката на растеж на космите. Ако ви остане повече кола маска не се притеснявайте, увийте я в найлон и я сложете в хладилника, после можете да я загреете за 10 секунди  микровълновата или пак на печката и спокойно да я ползвате.