5 съвета за спалня в тъмни цветове

1
Добави коментар
maistorplus
maistorplus

Много хора са на мнение, че стаите с тъмни тонове, са лишени от уют, мрачни са и изглеждат малки. Действително, светлите цветове създават впечатление за повече пространство. Спалнята е по-специален кът в дома, обаче. И ако сте решили да ѝ придадете повече магнетичност, спокойно можете да излезете от общоприетия стереотип. В следващите редове ще ви подскажем какво да направите, за да имате атрактивна спалня с тъмни стени. Допълнителна професионална помощ можете да получите от интериорните дизайнери в MaistorPlus.

Подходящ цвят и текстура на боята

Когато стигнете до етапа на боядисването, е добре, освен цвета, да съобразите и текстурата на стените. Дали предпочитате да бъдат матови, гланцирани, едноцветни или с преливащи се тонове. Направете своя избор, в зависимост от ефекта, който желаете да постигнете. Матираното е по-непретенциозно, докато гланцът придава повече изисканост.

Идеално гладки стени

Вероятно сте забелязали, че върху тъмните повърхности се виждат ясно и най-малките несъвършенства. Затова е изключително важно, преди да се премине към боядисване на стените, те да бъдат идеално шпакловани. Доверете се на специалист, за да сте сигурни, че крайният резултат напълно ще ви удовлетворява. Алтернативно решение е поставянето на гипсокартон, стига да не е пречка за вас, че това неминеумо ще отнеме от обема на помещението.

Вижте още: Големи идеи за малка спалня

Заложете на подходящо осветление

Подходящотото осветление може да направи чудеса в спалнята ви с тъмни стени. Можете да го използвате, за да подчертаете или да придадете загадъчност на избрани части от интериора. Ако сте решили таванът ви да бъде също тъмен, с помощта на малки лунички, лесно можете да го превърнете в звездно небе. Което автоматично ви гарантира романтично настроение в едно от най-интимните помещения в дома.

Изберете светли мебели

Познатият, класически вариант, за да се компенсират тъмните стени и да не изглежда спалнята прекалено малка, е да се използват светли мебели, за контраст. Разбира се, подобен ефект може да се постигне и ако се заиграете цветово със завесите, шалтето на леглото или използвате цветни възглавнички.

Вижте още: Как да пазарувате мебели успешно

Ефектът на картината

Една красива картина може да донесе уют и завършеност на всяка стая в дома ви. Донесете радост на сетивата си, като украсите вашата спалня с тъмни стени с нежно изрисувано произведение на изкуството. Ще останете очаровани.

Вече нямате търпение да преобразите спалнята си? Ако имате нужда от допълнително вдъхновение от професионалист, винаги можете да се доверите на специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект безплатно, разгледайте офертите и се спрете на тази, която покрива максимално вашите изисквания.