Велурен шик-тази пролет!

6
Добави коментар
gabymoda
gabymoda

Открай време популярен при обувките, през настоящия пролетен сезон велурът превзема с пълна сила облеклата и аксесоарите като част от завръщането на 70-те години.Атрактивен, луксозен, ретро и елегантен, този материал може съвсем лесно да стане част от гардероба на всяка жена,независимо от стила й.

Предлагаме ви идеи и съвети в тази посока:

Едно от най-важните неща, които трябва да запомните, когато става дума за носенето на облека от велур е, че е препоръчително да ги съчетавате с контрастни материали-коприна, памук, кожа или плетива.Така ще създадете баланс в тоалета.

Най-популярните цветове при велурените облекла без съмнение са неутралните – особено кафявото и бежовото.Макар че те са по-лесни за комбиниране с различни нюанси и принтове, ако държите на модерното излъчване, се ориентирайте към ярките или пастелните тонове.

Ако не можете да си позволите облекла от естествен велур, спокойно заложете на изкуствен – на пазара има достатъчно качествени имитации.

Може би най-лесният и популярен начин за носенето на велур е под формата на сако или връхна дреха.Независимо каква дължина предпочитате, избягвайте обемистите модели.Заложете на сако или яке с вталена изчистена кройка и го оставете да бъде акцент в тоалета ви,комбинирайки го с ненатрапчиви облекла и аксесоари.   

                                           

                                                                

 

Снабдете се с права или леко разкроена пола над коляното и я съчетавайте с фини ризи, тънки пуловери и обувки или боти на висок ток за небрежно, но шик излъчване. В по-студените пролетни дни добавете към тоалета плътен тъмен чорапогащник.   

Осмелете се да носите рокля от велур, но изберете максимално изчистен модел.Съчетавайте го с обувки на висок ток, едри метални бижутаи вталено сако или кожено яке.Ако моделът на роклята позволява, можете да сложите и тънък колан, който ще подсили атрактивността на тоалета.

                                                                                

В случай че не се осмелявате да носите велурени облекла,направете хитовия материал част от стила си подсредством аксесоарите.Чантите и коланте са чудесни опции, но ако сте склонни към модни експерименти, заложете на бижута от велур, колие или обеци.

За да запазите добрия външен вид на велурените си облекла и аксесоари и да удължите живота им, трябва да полагате грижи за тях.Избягвайте да ги излагате продължително на пряка слънчева светлина, тъй като има опасност да избелеят.Ако се намокрят в никакъв случай не ги сушете на печка или сешоар.Попийте внимателно влагата с хавлиена кърпа, без да търкате или натискате прекалено, а после оставете дрехата или аксесоара да изсъхне от само себе си на стайна температура.За премахване на мазни или други петна разчитайте само на химическiи чистене.