5 основни ползи от провеждането на инвентаризация | Новини | Invent

1
Добави коментар
Invent.bg
Invent.bg

5 основни ползи от провеждането на инвентаризация  Провеждането на инвентаризация е добра практика за всяка компания.

Доброто управление на инвентара може наистина да подобри вашия бизнес, но ако инвентаризацията е фиктивна, това може да бъде пагубно за него.

Ето и 5-те основни ползи от провеждането на точна и вярна инвентаризация:

Помага за управлението на материалните запаси
За да управлявате ефективно вашата фирма, вие се нуждаете и от ефективно управление на количеството на вашите материални запаси,  които трябва да са достатъчни, за да задоволят изискванията клиентите, но същевременно  да се минимизират инвестираните парични средства.

Дава акуратна информация за наличните запаси
Точното и вярно инвентаризиране на запасите, ще ви помогне за по-доброто обслужване на вашите клиенти, а ефективното инвентаризиране на запасите, ще ви донесе по-висока рентабилност.

Поставя добра основа за прогнозиране
Всички с нетърпение очакваме да видим точната прогноза за времето, когато ни предстои ваканция. Не е ли същото, когато градим планове за развитието на нашия бизнес въз основа на резултатите от проведената инвентаризация?

Помага при планиране на капацитета
Всички сме изпадали в ситуация при която лошо планирания капацитет, вреди на нашето обслужване. За да няма недоволни клиенти трябва точно да измерваме наличния капацитет и да планираме добре ресурсите, така че да можем да оптимизираме печалбата на фирмата, чрез ефективното управление на ресурсите.

Помага за ефективното управлението на “веригата от доставки”
Твърде много запаси, означава по-малко пари за инвестиции. А когато запасите са свързани със срок на годност, може да означава твърде много естествени фири. Не е ли по-добре ефективно да управляваме доставките на суровини и своевременното пласиране на готовата продукция?
 
Точната и бърза инвентаризация е ключът към вашия успешен бизнес.

Не я подценявайте!