Как да удължим живота на PVC дограмата

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Спонсорирани връзки:

С няколко елементарни усилия, ще си осигурите дълъг живот на дограмата.

Живота на една PVC дограма може да бъде значително удължен, ако тя се поддържа правилно. Правилното почистване на PVC дограма се извършва с кърпа и почистваш препарат, който не съдържа абразивни частици, защото те драскат повърхността на профилите.

При използването на препарати с абразивни частици, освен, че ще навредите повърхността на PVC дограмата, тя ще се наелектризира и ще привлича повече прах. Избягвайте препаратите, които са на алкохолна основа. Освен това не използвайте предмети с остра основа при почистването на PVC дограмата, за да не съсипете външния й вид. Най-добрите препарати за почистване на PVC дограма са базирани на водна основа, като е добре те да бъдат със съчетани качества, които да предпазват PVC дограмата. Такива са препаратите съдържащи активни частици, които същевременно разграждат мръсотията по дограмата и са напълно безопасни за здравето ви. Освен стъклото трябва да триете и рамката на прозореца, като по този начин се удължава срока на експлоатация на дограмата.

При почистване на PVC дограмата е добре да използвате мек плат, най-добре той да бъде направен от памук. Преди да започнете полирането на PVC дограмата е добре да изчакате около минута, за да може активните частици на препарата, който използвате да разградят мръсотията по най-добрия начин. Избягвайте кръговите движения с кърпата. Правилното движение за почистване на PVC дограмата е по дължината на самия профил. При по-упорити петна използвайте специализирани препарати, вместо да търкате по-силно по прозореца, докато излезе мръсотията. Използването на специални препарати при упоритите петна е, за да не се навреди по дограмата. Можете да правите освежаваща процедура за уплътненията, като използвате омекотяващ препарат няколко пъти в годината. За да избегнете появата на конденз, проветрявайте редовно стаите. Той е основна причина за появата на мухъл около рамките на прозореца. Освен проветряването, можете да избегнете появата на конденз, ако поддържате температурата в стаята да бъде около 18-19 градуса.

За да бъде в пълна изправност вашата PVC дограма, може да смазвате движещите се части на обкова на дограмата. Достатъчни са няколко капки годишно, които ще ви гарантират по-дълъг живот на дограмата. В магазините се предлагат много видове препарати за PVC дограма. Най-подходящи са тези направени специално за стъкло с анти статично действие.

Спонсорирани връзки: