Идрис Елба е в преговори за ролята на злодея в „Стар Трек 3″

1
Добави коментар

Последното, което чухме за „Стар Трек 3″ е твърдението, че звездата от „Breaking Bad“ Брайън Кранстън ще бъде злодеят във филма. Сега обаче се оказва, че Paramount са се насочили към друг актьор, който да влезне в ролята на антагонист. Според Variety, ръководството на компанията ухажва актьора Идрис Елба, а преговорите между двете страни са в много начален стадий.

Елба е един от най-търсените чернокожи актьори в последните години. Възходът в кариерата му тръгна след участието в режисирания от Гай Ричи „Рокендрола“ през 2008 година. Той е актьор, който не се плаши да играе злодей или положителен герой, като в много случай приема второстепенни роли, които понякога изместват вниманието на зрителя върху него, за сметка на главните персонажи. През 2008-та година се снима в хоръра „Нероденият“, режисиран от Дейвид С. Гойер. През 2011 година го гледахме в екшъна на Марвел „Тор“. През следващата година участва в режисирания от Ридли Скот, „Прометей“. 2013 година беше една от най-силните години в кариерата му. Гледахме го в „Огненият пръстен“ на Гилермо Дел Торо, „Мандела: Дългият път към свободата“ и втората част на „Тор“ – „Светът на мрака“.

Според предварителната информация, с която разполагаме, злодеят в „Стар Трек 3″ ще бъде от расата на клингоните – извънземна раса от планетата Кронос. Клингоните са хуманоиди, с мощна мускулатура, по-големи са и са по-силни от хората. Имат вертикално разположена изпъкнала кост на лицето си. Тази черта е генетичен белег на вида, като тя е различна за различните индивиди.

Клингоните имат нищожни знания за своята биология, а медицината им е много малко развита. Това се обяснява най-добре с техните военни традиции.

Режиьор на филма е създателят на „Бързи и яростни 5″, Джъстин Лин. Саймън Пег, който в миналите части изигра ролята на Скоти, този път ще бъде също и сценарист на филма, заедно с Дъг Йанг.

В ролите ще се превъплътят отново: Карл Ърбън, Антон Йелчин, Зоуи Салдана, Крис Пайн, Закари Куинто, Джон Чо.

Премиерата на екшъна ще отбележи 50-та годишнина на поредицата и ще се проведе на 8 юли, 2016 година.

Сходни публикации

Тагове: Джъстин Лин, Зоуи Салдана, Идрис Елба, Крис Пайн, Стар Трек 3