Първи трейлър на боксовата драма „Southpaw“ с Джейк Джиленхол

1
Добави коментар

Дълго време чакаме видео от „Southpaw“ („Левичарят“) и беше крайно време то да се появи на бял свят. Разпространената снимка на Джейк Джиленхол (отдолу) допълнително ни надъха, като видяхме в какво „чудовище“ за отрицателно време се е превърнал актьора. До преди няколко години единственият, който правеше такива физически метаморфози беше Крисчън Бейл, чийто роли продължават да ни изумяват. Сега обаче той има конкурент в лицето на Джиленхол.

За ролята си в „Лешояда“ Джиленхол изгуби близо 12 килограма от теглото си, за да изиграе правдоподобно обсебен социопат заснемащ ексклузивни новини из опасните улици на Ел Ей. Беше ни доста любопитно за какъв период ще ги възстанови. За по-малко от шест месеца, актьорът е трябвало да качи значително тегло за да влезе в ролята на световен шампион по бокс. Според сведения дадени лично от режисьора на филма Антоан Фукуа, Джиленхол е натрупал цели 15 кг чиста мускулна маса. Идеята на екипа е той да изглежда максимално достоверно. С участието в драмата, Джиленхол се нарежда до актьори като Робърт Де Ниро („Разяреният бик“), Дензъл Уошингтън („Ураганът“), Даниъл Дей-Луис („Боксьорът“), Марк Уолбърг („Боецът“) превъплътили  се в култови боксьори от миналото.

Въпреки, че сме доста ентусиазирани, най-вече заради последните брилянтно изиграни роли от страна на Джиленхол („Лешояда“, „Врагове“, „Затворници“, „Краят на смяната“, „Първичен код“), трейлърът ни оставя със смесени чувства. Актьорът изглежда превъзходно и въпреки краткостта на клипа в него присъстват сцени, които разкриват силните му страни. Отдадеността му е поразителна, но ако всичко друго куца, просто не виждаме как филма ще ни хареса. Не сме особено големи привърженици на Рейчъл Макадамс и Къртис „50 cent“ Джаксън и смятаме, че участието им в проекта ще бъде един огромен минус.

Ето и официалното резюме на филма:

Режисьорът Антоан Фукуа („Тренировъчен ден)“ и сценаристите Кърт Сътър („Синове на анархията“) и Ричард Уенк („Механикът“) ви представят „Southpaw“ – историята на Били „Великият“ Хоуп, световен шампион по бокс в средна категория.

Когато страшна трагедия го застига и бързо започва да губи всичко ценно, Били влиза в битката на живота си. Той трябва да воюва на два фронта – на единия се опитва да се превърне в претендент номер едно за титлата, а на другия се бори за детето си и тези които обича.

В „Southpaw“ блестят имената на номинирания за „Оскар“ Джейк Джиленхол, носителят на „Оскар“ Форест Уитакър, Рейчъл Макадамс, Къртис „50 cent“ Джаксън, Рита Ора, Наоми Харис и Виктор Ортис.

Световната премиера на филма ще се състои на 31 юли, 2015 година

Сходни публикации

Тагове: Southpaw, Антоан Фукуа, Джейк Джиленхол, трейлър