Стотици семейства на практикуващи Фалун Гонг разделени по време на китайската Нова година

1
Добави коментар

Световният уебсайт на духовната практика Фалун Гонг, Minghui.org, съобщи, че разполага с данни за най-малко 372 семейства на последователи на медитативния метод, посрещнали разделени китайската Нова година през 2014 г. и 2015 г.

225 привърженици на Фалун Гонг са били незаконно арестувани, а други 147 са били подложени на мъчения или осъдени на затвор по време двуседмичните празненства по случай настъпването на китайската Нова година този и миналия февруари.

През февруари 2014 г. и 2015 г. в провинция Хъйлундзян са извършени 29 ареста. Тази провинция е с най-голям брой арести. Провинция Шандун се нарежда на второ място с 27 ареста. Следват провинциите Ляонин, Хъбей, Дзилин и Съчуан.

За същия период на 2014 и 2015 г. на съд са били изправени 127 практикуващи Фалун Гонг.

34 последователи на Фалун Гонг са били осъдени на затвор през февруари 2014 г. От тях най-много в следните провинции: 10 в Гансу, 4 в Юнан, 4 в Чунцин, 3 в Ляонин и 3 в Съчуан.

През февруари 2015 г. осъдените са 63. Сред тях 23 от провинция Ляонин, 8 от Шандун, 7 от Дзянсу и 7 от Хъбей.

Причината за гореописаните репресии е продължаващото над 15 години преследване на привържениците на Фалун Гонг от комунистическата партия в Китай.

Те са подлагани на изтезания, затваряни са в трудови лагери и затвори, биват убивани с цел органите им да бъдат продадени за трансплантации, семействата им са разделяни, а много деца са останали сираци.

Фалун Гонг е древна практика за подобряване на духа и тялото. Съдържа философия с три основни принципа: Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения.