Да свалим температурата на детето, без да използваме лекарства.

1
Добави коментар
poleznoto.info
poleznoto.info

Как да свалим температурата на детето, без да използваме лекарства?
С подръчни средства, бързо и лесно …

Сигурно е едно: колкото по-малко медикаменти и лекарства приемат нашите деца, толкова по-добре.
Високата температура (39-40 градуса), особено при малки  деца си е опасно състояние и обикновено се дават лекарства за понижаване на температурата.
Но има състояния, при които употребата им е рискована –алергии, предозиране с лекарства, болки в корема, повръщане. В такъв случай по-добър вариант е да свалите температурата без да използвате лекарства с подръчни средства, особено ако тя не е чак толкова  висока. Или да подпомогнете лекарствата да си свършат работата по-бързо и в по-малки дози.
Задължително при висока температура е приемането на повече течности, най-вече  вода. Иначе детето може да се обезводни, а  и се  поддържа температурата. В такъв случай са  подходящи: брезова кора, чайовете от липа, трицветна теменуга, малинови листа и малинов сироп, Те предизвикват изпотяване, и съответно свалят температурата. Една супена лъжица от тези билки се залива с чаша гореща вода и се оставя за 10 минути докато се запари.
След изпиването на топлата напитка, детето се завива с одеяло, за да се изпоти. Също така ефикасна е и напитката със сминдух, една чаена лъжица от него се вари в 250 мл. вода за 5 минути. След прецеждане се взема по една супена лъжица на 15 минути до спадане на температурата.
Ако болното с температура дете няма апетит и отказва да яде, не го насилвайте, но да пие е задължително!
Втора стъпка са студените компреси. Използвайте ги на тези  части от тялото,  които са топли. Сложете напоени кърпи с вода и оцет в съотнощение 1:1, а на краката – мокри чорапи. Добра работа ще свършат и пластмасови бутилки с вода,които са  предварително изстудени в хладилник, поставят се в задколенните сгъвки, под мишниците, шията и в слабините.
Спиртът и алкохолът вършат работа, приложени външно, защото имат свойството бързо да се изпаряват и охлаждат, същата е ролята и на оцета. Но имайте в предвид, че първите две не се прилагат при деца, защото имат свойството да се абсорбират през кожата и по този начин детето може да се „напие”. Не прилагайте и старият начин с обвиване в студени чаршафи, защото разликата между високата температура на кожата и ниската на чаршафа е твърде голям. Тогава е напълно възможно детето да изпадне в шок.
Най-добре е да поставите детето с висока температура във ваничка с топла вода, като за къпане. След това постепенно, от страната на крачетата, доливайте студена вода, така че водата да стане по-хладка. Същото може да се направи и с душ.
Много добре се понасят и компресите на прасците. Намокрете кърпа със студена вода, изстискайте я и обвийте прасците от глезена до коляното, отгоре завийте с хавлиена кърпа и оставете за 30 минути. Не завивайте детето, отгоре с одеяло.
Майки, препатили с висока температура на децата си споделят и други рецепти от народната медицина. Като например – стъпалата на детето да се намажат със  суров разбит белтък, температурата спадала  бързо. Или да се сложат на стъпалата с  няколко тънки резена лимон, като те се прикрепят с чорапки към краката. На много деца влияят и хомеопатичните средства, стига да се направи правилен избор. А той се прави  според вида на детето (изпотяване, бурно начало, зачервени бузи и др.)
Най-бързо действие имат  хомеопатичните свещички неспокойствие и висока температура,  Те са много полезни за малките деца. . Трябва да знаете, че спадането  на температурата зависи от състоянието на детето и от нейните стойности.
Когато състоянието на детето е тежко и високата температура не спада, най-вероятно ще трябва да се използват традиционните лекарствени средства, които ще се съчетаят със средства от народната медицина.

170 total views, 2 views today

Tweet

Pin It