Как да си направим спа вкъщи

1
Добави коментар
wenip
wenip

Спа вкъщи е прекрасен начин да се заредим с нова енергия, да потърсим баланса и хармонията в себе си. Времето за такъв духовен и физически сеанс трябва да бъде добре избрано и подготвено, препоръчваме ви да опитате през почивните дни. Може да пробвате еднодневно спа или спа за няколко часа. Не се притеснявайте, ако нямате вана или семейна сауна. За домашно спа е необходимо желание, настроение и фантазия. Не забравяйте, тялото ви се нуждае от почивка, а душата от спокойствие и баланс. Вие заслужавате да помислите за себе си и здравето си. Да обичаш себе си означава и отговорност за здравето, а здрави ли сме, има и щастие.

Предупредете близките си Има си една тънкост на домашното спа, без значение формата, която избираме, е важно да предупредим близките си, че планираме време за релакс. Кажете им да не ви безпокоят. Ако имате малки деца, подгответе предварително къде и с кого ще бъдат през деня, следобеда или вечерта. Изключете телефоните, не отваряйте електронната поща или социалните мрежи. Просто изчезнете за приятелите и натрапниците. Еднодневната програма за спа е продължителна – от сутринта до вечерта. А другата форма – за няколко часа, може би е по-подходяща за жени, които имат малки деца и едва ли разполагат с много свободно време. Спокойно може да поканите любимия да прекара времето с вас или части от деня за релакс.

Подгответе кремове и маски Всяка жена има любими аромати и видове кремове, някои са алергични към лайка, други към невен. Да се предлага универсален списък за маските или масажните кремове е рисковано. Кожата е индивидуална, изборът на козметични средства зависи и от възрастта, и от възможностите. Все повече от нас насочват погледа си към продукти на натурална основа, които са екологични. Младите поколения търсят и продукти, получени без да са експериментирани върху животни.

Изберете музика или романтичен филм Музиката е нещо индивидуално, някои искат да разпуснат на индийска мантра, други да се насладят на романтични балади, а трети просто да изгледат хубав филм. Когато релаксирате и сте си извоювали часове за себе си, не допускайте музика или филм, които могат да ви стресират. По-добре умерена и оптимистична любовна мелодрама, нещо за голямата любов, отколкото филм със сложен сюжет и драматичен завършек.

Свещи, ароматизатори и място за усамотение Красивите свещи, уютното местенце вкъщи, успокояващите аромати са задължителни за истинската почивка. Ваничка за баня на краката, меки кърпи за обтриване, гъбичка за масаж, билки за парна баня на лицето са само част от списъка с неща, които трябва да приготвим. И да не забравим да подготвим местенце в дома, където ще почиваме и да се скрием от света, стреса и суетата.

Помислете за храната За деня или часовете за възстановяване трябва да помислим и за храненето и приемането на течности, както и да си подготвим маршрут за разходка. Купете свежи плодове и зеленчуци, намерете рецепти в интернетната мрежа за тонизиращи сокове, подберете леко меню, мислете за витамините, от които тялото ви изпитва крещяща необходимост. Поглезете се, изберете само качествени продукти.

Програма за спа Осъществяването на програмата можете за започнете вечерта преди събота или неделя. Подходяща е салата от пресни зеленчуци, а сега е модерно в зеленчуковата салата да се слагат и пресни плодове. Легнете си рано, не гледайте телевизия, не се натоварвайте с мисли около нерешени проблеми. На следващата сутрин си направете плодова салата или комбинирайте с йогурт и мюсли. Не бързайте да ставате от леглото, излежавайте се, протягайте се по-дълго и се наслаждавайте на гледката около вас. Нека в мислите ви има само светлина и слънце. Уловете позитивното още със събуждането си. През деня комбинирайте и редувайте разходка, йога, сух масаж на тялото, парна баня за лицето, маски за кожата, топли и хладки душове, сън, медитация, филм, книга, списания, ароматерапия, автогенна тренировка, масаж на лицето и още много други. Програмата зависи само от вас и от възможностите, които имате в дома си, градината или населеното място.

И не забравяйте да се храните пълноценно и без да преяждате. Да се предложи детайлна схема как ще изглежда именно вашият спа миг е невъзможно, но програмата трябва да си подготвите и организирате сами. Само вие знаете от какво се нуждае тялото и душата ви.