Lada представи новата си емблема

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

АвтоВАЗ представи новата емблема на Lada, която ще краси следващите модели на марката. Презентацията на четвъртото лого в историята на марката ще бъде на 1 април рамките на автосалона в Санкт Петербург.

На първо четене не откриваме сериозна разлика, по-скоро са изменени някои нюанси. Все пак се вижда, че корпусът на ладията е увеличен, по размери е пораснало и платното, в него са се появили и гънки, пише autobild.bg.

Това е четвъртото лого на Lada в историята на марката. Първото е създадено от конструктора на каросерии Александър Декаленков, като при него ладията е стилизирана като буквата „В“ (може би по налогия с АвтоВАЗ) и е поставена в червен петоъгълник. В средата на 70-те емблемата е опростена и е обрамчена вече от правоъгълник. През 80-те червеният фон изчезва.

Емблемата придоби формата, с която доскоро бяхме свикнали, през 90-те години на миналия век. Първият модел с новото лого ще бъде седанът Lada Vesta. Концепцията за него бе представена през есента на 2014 г. на автомобилния салон в Москва.

 

Facebook

Twitter

Google+