Ето коя е най-излъчваната българска песен в ефира

1
Добави коментар
mancho
mancho

Новият сингъл на популярния дует Pavell & Venci Venc’ с участието на колегата им Моисей оглави официалния чарт на най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир. В общата класация пък, по данни на New Media Lab, „Единствената“ заема трета позиция, като преднина в момента имат само хитовете „Love Me Like You Do“ на Ellie Goulding и „King“ на Years & Years.

Проектът на артистите от Вирджиния рекърдс се радва на успех и в сайтовете за видео споделяне Vbox7 и YouTube, където вече е с над 1 милион гледания. Парчето стигна и до 4-та позиция в единствената официална класация на онлайн платформата Spotify у нас – Bulgaria Viral 50, съобщават от музикалната компания.

Идеята за музиката на „Единствената“ хрумва на Pavell по време на разговор с приятели. Впоследствие заедно с Venci Venc’ и Моисей разгръщат темата в текста, като всеки от тях оставя своето послание в частта, която изпълнява. Без да изневеряват на характерния си музикален почерк, за първи път момчетата от най-актуалния хип-хоп тандем проявяват романтичната си страна и певческия си талант. Лиричното интро загатва за цялостното звучене на песента, чийто аранжимент Pavell прави с колегата си Искрен Тончев. Освен безпогрешно разпознаваемия тембър на Моисей, сред акцентите е специалната изненада – присъствието на Жана Бергендорф, чийто глас полага яркия финален щрих на красивата композиция.

След съвместната им работа по видеото към чувствения дует с Ирина „9“, Pavell отново се доверява на младия режисьор Георги Ангелов, който и този път е успял да пресъздаде духа на музиката и текста с визуални изразни средства. Прецедент за България е използването на характерния за фотографията, но не и за видео продукции похват „двойна експозиция”, с който се постига изключително впечатляващ ефект от наслагване на образите на артистите с други кадри и се създава динамична подвижна картина чрез играта на цветове и форми. Зад камерата на видеото е един от най-добрите млади оператори у нас Томислав Михайлов – Чочо.