23 Лесни Трика Които Ще Направят Живота Ви В Кухнята По Лесен

1
Добави коментар
FunScanner
FunScanner

По време на готвене и подготовка, обикновенно търся в готварските книги прости съвети как да си улесня живота, но не намирам резултат. Представете си как се почувствах когато узнах шепа готварски трикове, които ме накараха да се почувствам като професионалист. Мое задължение е да предам това напред с надеждата, че вашето време за подготовка на храната ще бъде спестено и уменията ви по готвене ще са малко по полирани.

Лук против изгаряния, използвайте лука за да намалите болката от изгаряне.

Не изхвърляйте утайката от кафето, тя ще помогне на доматите в градината ви да растат по бързо.

Не изхвърляйте втвърдения и кристализиран мед, сложете го в гореща вряща вода на котлона докато се втечни.

Хрупкави картофки по ваш вкус, поръсете ги с лъжица брашно докато ги приготвяте и крайщата им ще станат хрупкави.

Предварително готови палачинки, след като ги направите затворете ги в херметически затворени найлонови торбички. След седмица затоплени за 30 секунди в микровълновата са готови за хапване.

Купичките от неръждаема стомана са твой приятели, в тях можеш да приготвяш смес за печене, сосове, салата, дори можеш да си сложиш и пуканките за да хапваш докато гледаш филм.

Екстра вода за вашите саксийни растения, след като варите картофи или паста с останалата вода полейте вашите растения, те ще харесат допълнителните хранителни вещества от водата.

Нека банание издържат повече, дръжте ги заедно докато не сте решили да ги ядете, разделите ли ги, по бързо покафеняват.

Намалете силата на лютите чушки, ако обичате да похапвате люти чушлета но много ви парят, разрежете ги на две, от вътрешната страна ги поръсете със сол, оставете ги за 5 минути да абсорбират солта и опитайте пак.

Солта прави всичко различно, когато нещо не ви е по вкуса щипка сол може да промени нещата.

Включете в действие кафемелачката, идеална е за смилане на билки и подправки.

Използвайте водка за почистване на всякакви остатъци, почистете примерно кафемелачката с водка, това със сигурност ще ви спаси от това да не се смесят вкусовете на кафе с билките.

Солта още не ви помага? лимон или оцет които ще направят храната ви абсолютно вкусна.

Нещо ви е твърде пикантно? Вземете половин лимон с кожата (lime) и буквално го изсмучете. Болката от силната подправка ще се разсее.

Направете нещата по хрупкави с царевично нишесте, то не е само за печене. Картофи, калмари, нещо друго панирано ще бъде много по хрупкаво.

Пресни билки когато не им е сезона, Не се тревожете, сложете билките във формичките за лед, допълнете с олио и сложете в камерата на хладилника. Чесънът не се препоръчва да се замразява с олио, освен ако не се употребява до седмица.

Направете сиренето и кашкавала по лесни за стъргане, просто ги замръзете за 30 минути преди да ги използвате.

Направете пържолите по крехки, добавете сода бикарбонат, сложете я във фризера за 5 минути, после я измивате след което е готова за печене

Лесен начин за белене на джинджифил, използвайте лъжица вместо нож.

Проверете дали ножа ви е тъп, вземете един домат и го разрежете с ножа като го оставите да падне чрез гравитацията. Ако се среже до половината ножът ви е в перфектно остро състояние.

Да нарежем авокадо, нарежете го на парчета с кожата. Не само по лесно ще се отдели кожата после, но и ще изгубите по малко от месестата част.

Виното е прекрасна готварска подправка, не изхвърляйте малката част която е останала на дъното на бутилката, сложете я във формичките за лед за по късна употреба.