Маси за трапезария

1
Добави коментар
kyovev
kyovev

При обновяването на нашата трапезария съществена роля играе изборът на маса за хранене, върху който ще се спрем. Редом с това разбира се е необходимо да се съобразим и с броя души, които можем евентуално да настаним. Това, което препоръчват специалистите е да се избират по-големи и високи трапезни маси за по-просторни стаи и съответно по-малки и практични за по-малки помещения.

Колкото до материала и формата им, клиентите ни разполагат с изключително широк избор от модели на маси, които се съчетават прекрасно с меката мебел и други аксесоари, с които сме обзавели помещението.

Масово се залага на трапезните маси с квадратна, кръгла, както и правоъгълна форма, въпреки че в немалко случаи експериментаторите сред нас се насочват и към далеч по-интересните и безспорно невероятно стилни откъм решение маси с ексцентрична форма, декорация и прочее.

Значителна част от клиентите ни решават да заложат на по-класическите кръгли маси за хранене тъй като те създават комфорт и не заемат прекалено много пространство в стаята.

Освен тях, други не по-малко предпочитани трапезни маси са правоъгълните – подобно на кръглите, те осигуряват комфорт на хранещите се и се отличават с интересен и приятен външен вид.

Употребата на такъв вид маси обаче изисква сравнително по-голямо пространство, което може да се счете евентуално като единствения им минус. Освен това, квадратурата на самото помещение определя до известна степен подходящата форма на масата специално за трапезарията.

Избор на материал

Често клиентите ни биват привлечени от естествената красота на мебелите и отделните аксесоари, които са изработени от дърво и по-рядко като че ли се спират върху такива, изработени от метал, пластмаса или друг вид плоскости. Преди самото закупуване на дървени маси е необходимо да се обърне внимание на цветовата гама на останалите мебели и други елементи.

Подходящото съчетаване в цветово отношение ще допринесе за пресъздаването на една изключително спокойна и приятна обстановка, в която да посрещаме гостите си на по чаша чай.

В днешно време съществува невероятно широко разнообразие от невероятно красиви, модерни и най-важното осигуряващи комфорт маси, които несъмнено биха задоволили стиловите предпочитания на всеки един от вас.

Сгъваемите маси също попадат сред фаворитите на доста голяма част от хората. Освен очароващи с безспорната си практичност, този вид маси не заемат почти никакво пространство, посредством което се осигурява и повече места за гостите ни около масата за хранене.

И накрая, но съвсем не на последно място, нека да споменем и няколко думи за стъклените, както и пластмасовите маси. Те представляват много интересно решение и са сравнително лесни за поддръжка. Единственият проблем, който може да се появи е свързан със самото стъклено покритие върху масата, което лесно може да бъде наранено или надраскано.