Dolce&Gabbana пролет-лято 2015 – Моден блог, онлайн магазин за дамска мода Arogans.com

1
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Грандиозната колекция пролет-лято 2015 на талантливите италиански дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана накара всички да изпаднат в див възторг. Тя оправда очакванията на младите творци да успеят да предат духа на гореща Испания. Жакардови якета, комбинирани с къси шорти, бродирани със златни ластици блузи и с широк колан на талията напомня за горещата корида и за матадорите, достигайки до сърцето на всеки.

Модната къща на двамата дизайнери представи новата си чувствена колекция, изпълнена с арени на бикоборци и танцьори на фламенко. Червено, черно, бяло и злато за една изключителна колекция, която не забравя Сицилия. Големи райета и точки, редуващи се с ценни цветя, мъжки кройки за ултра женствени дрехи, прозрачни материи, къдри, бродерии, ресни… В търсене на специален и стойностен детайл, барокът остава специалната мисия за модната къща D&G, която представя дамата колкото женствена, също толкова силна. Тя може да бъде както като кралица, така и като и като бикоборец, но никога не остава незабелязана.

Но D&G въплъщава на модния подиум и майката – красивата Бианка Балти дефилира в шестия месец от бременността си, наред с лъчезарните модели с деца и с бебета в ръце. Всичко това, съпроводено с музиката на известната песен на Едуард Джаксън „Viva La Mamma“ , чийто текст бе преведен на четиринадесет езика, специално за гостите на шоуто. За да разкажат своята история, изпълнена с любов, Доменико и Стефано са отворили не само сърцата си, но и старите чекмеджета с рисунки от детството. И точно тези рисунки трансформираха в покани за шоуто. В действителност малките дървета и къщи, пеперуди и кралици, които имат формите и цветовете на детството, са взети от реални детски рисунки, след което са отпечатани и бродирани върху роклите – символ на женствеността. Съществува и идеята за момиченцето, което тайно взема дрехите на майка си и ги адаптира към своя вкус – сантиментален и наивен подход, но и толкова забавен. Младите майки път, отегчени от виковете на децата, се изолират с музиката от слушалките-бижу, декорирани като корони.

Двамата дизайнери споделят: „Ние правим модата, но модата заема второ място – интересува ни да предадем послание на любов, защото в този момент всички са толкова концентрирани върху себе си, а семейството е това, към което винаги се връщаш. Модата е студена, ако не разкаже една история, ако не покаже твоите чувства – идваш, гледаш ревюто и си отиваш, но животът не е това и ние се чувстваме малко различни.“ Модата тези гениални дизайнери е толкова изпълнена с емоции, че кара човек да им се довери. Тяхното послание този път е универсално и ясно – любов към децата и към техните родители, любов във всяко отношение. Ето защо, на модния подиум участват истинските деца на моделите, както и бременната Бианка Балти.