Изтезават със студ привърженици на Фалун Гонг в китайски затвор

1
Добави коментар
Falun-bg.info
Falun-bg.info

Симпатизантите на духовната практика Фалун Гонг Лин Сиумей и Ли Хайян били измъчвани с метода „измръзване“ в отделение 11 на женския затвор в Харбин, столица на китайската провинция Хъйлундзян, на 6 и 7 декември 2014 г.

По думите на очевидци, докато навън температурата достигала -20 градуса по Целзий, облечените в тънки дрехи жени били държани в неотопляван коридор. Надзирателите ги поливали със студена вода, за да бъдат дрехите им постоянно мокри.

Този метод на мъчение е често използван от китайските комунистически власти спрямо последователи на Фалун Гонг.

Надзирателите измъчвали със студ двете жени, за да ги накажат за това, че отказали да бъдат изнудвани. Обикновено роднини на затворници са принудени да плащат огромни суми за осигуряване консумативи от първа необходимост за своите затворени близки.

Затворническите власти използвали различни способи, за да присвояват пари. Когато затворниците откажели да сътрудничат, надзирателите използвали дребни поводи, за да ги наказват.

Трудностите на Лин Сиумей започнали дори по-рано. Здравето ѝ рязко се влошило в началото на 2014 г. Тя често губела съзнание, дори по време на свиждане с роднините ѝ. Служителите на затворническата администрация не ѝ обръщали внимание. Вместо това ѝ прилагали мъчения като заставяне да стои неподвижно в продължение на часове и я лишавали от сън седем поредни дни. В резултат на това Лин изгубила съзнание и паднала на земята, при което си счупила седем зъба.

Наред с прилагането на различни видове мъчения, надзирателите заставяли последователите на Фалун Гонг да извършват тежък робски труд.

В началото на май 2014 г. властите на затвора забранили свиждания с роднини под предлог, че извършват ремонт. По този начин затворничките работели с удължено работно време. Те били принудени да работят от 5 часа сутрин до полунощ. В края на 2014 г. затворничките били заставяни да работят до 2 часа през нощта. Те трябвало да шият дрехи и да подготвят опаковки за хранителни продукти.