Новият Toyota RAV4 вече и като хибрид

1
Добави коментар
conev
conev

Четвъртото поколение на хитовия SUV Toyota RAV4 се появи на пазара през 2013 година, а на международния автомобилен салон в Ню Йорк тези дни бе представен и фейслифтът на модела, носещ промени в екстериора и интериора, както и доста технически новости. Генералната от последните е лансирането на Toyota RAV4 Hyrbrid – модел, комбиниращ бензинов агрегат и електромотор, подобно на останалите хибридни модели на Toyota и Lexus.

Обновеният Toyota RAV4 определено е запазил типичните си черти, но е с променен външен вид: по-малка решетка, по-малки фарове и ръбовати въздухозаборници. RAV4 е получил нови странични панели, нови брони и нов капак на багажника. Джантите също са обновени, а в цветовата гама са добавени три нови цвята: Silver Sky Metallic, Black Currant Metallic и Electric Storm Blue.

В интериора на Toyota RAV4 2016 забелязваме няколко малки новости, а инженерите твърдят, че са заложили на по-качествени материали. Лостът за скоростите е нов, стойките за чашите са с подобрен дизайн, добавена е и нова стойка за слънчеви очила. Моделът ще се предлага и в SE вариант, който добавя спортна предна броня, различна решетка между фаровете и LED светлини отпред и отзад, освен ниското окачване и 18-инчовите лети джанти.

Генералната новост при обновения всъдеход е новият Toyota RAV4 Hybrid. Хибридната модификация, логично, е на базата на фейслифта, като ще се появи на пазара тази есен, за момента в Северна Америка. Toyota RAV4 Hybrid ще се задвижва от 2.5-литров, 4-цилиндров двигател, eCVT трансмисия и Electronic On-Demand 4×4 система. Тук идва електромоторът, който ще предава въртящия си момент към задните колелета. От Toyota спестиха повече информация, но потвърдиха, че моделът ще „разполага с повече мощност и ще ускорява по-бързо“ от стандартен RAV4. Подочухме, че кросоувърът ще е с уникални 17-инчови лети джанти, спестяващи от общата маса.

Related