Боядисване на великденски яйца

1
Добави коментар
poleznoto.info
poleznoto.info

Боядисване на великденски яйца

Камелия Тихолова
08.04.2015
Други, Рецепти

Рецепта за боядисване на великденски яйца

Необходими продукти за боядисването на великденски яйца:
Много яйца (за предпочитане биячи)
100 % копринени шалчета, кърпи или стари вратовръзки с десен по желание
бял плат колкото за завързване на яйцата
желязни ленти или свински опашки за връзване
бял оцет
растително масло

Начин за приготвяне и боядисване на великденски яйца:
Наближава Великден и решихме да споделим с вас една техника (не е рецепта …) с която чрез отрязъци от стари шалчета или такива, които имат скъсани краища може да ви послужат и да оцветят яйцата неповторимо и уникално.

Отрежете от шалчетата квадрати, достатъчни, за да завържете яйцето добре около 17,8 смантиметра. След това отрежете и от белия плат същите шарки. Копринения плат може да се ползва и по два пъти. Избирайте по-наситени на цветове и форми десени.
Измийте яйцата, след което сложете всяко яйце в плата с лицевата страна към яйцето, а след него и белия плат. Доста стегнато захванете с опашките-може да използвате такива от хляб, но по-дълги.
Сложете всички яйца в тенджера, която не е от алуминий или пластмаса, залейте с топла вода и налейте 3 пълни лъжици от оцета. Сложете на котлона докато заври за 15 минути. След това оставете да се охлади малко и след това внимателно извадете биячите и ги поставете на кора за яйца.
Развийте всяко едно яйце внимателно и ще видите уникалния му десен, който се е отпечатал от коприната. След като направите така всички яйца, може леко да ги намажете с олио ако желаете.

150 total views, 3 views today

Tweet

Pin It

За автора

Здравейте, казвам се Камелия и съм помощник-администратор. Обичам да чета и пиша и моята задача тук в http://poleznoto.info/ е да Ви представя полезна и актуална информация.