Видове сглобяеми къщи

1
Добави коментар
didolan4o
didolan4o

Сглобяеми къщи със скелетно-гредови конструкции Основната градивна конструкция на тези нискоенергийни сглобяеми къщи е дървения материал и затова те са по-леки, което ги прави устойчиви при заметресения. Това им основно предимство не е за пренебрегване. Имат кратък срок на изграждане – около 4, 5 месеца. Тъй като дървото е лесно запалим материал, е необходимо сериозно обезопасяаване освен за пожароустойчивост, също и против плесен, гъбички и дървояди. Точно затова дървеният материал изисква сериозна предварителна обработка. Този вид къщи са нискоенергийни, тъй топлоизолацията, която се вгражда в стените им е от съвременни материали и тя може да бъде: Каменна вата – естествен пожароустойчив материал с висока зсвукоизолация Пенополиуретан – той е по-добър от каменната вата по отношение на топлоустойчивост, но не и по отношение на звукоизолация и пожароустойчивост. Стиропор- добра топлоустойчивсот, но с лоша звукоизолация и лесно запалим.

Сглобяеми къщи с метална конструкция Това е носеща конструкция от кухи метални профили, които се сглобяват чрез болтове или заварки. Изключително устойчива на земетресения, а специалните противоветрени връзки я правят още по-стабилна. Заради конструкцията могат да се изграждат къщи с няколко етажа, но не те бива да превишават пет. Изолацията е същата, но тук трябва да бъде изолирана за премахване на термомостовете. Тези къщи изискват изключително добра мълниезащита.

Сглобяеми къщи с дървена конструкция При тях се използва конструкция от цилиндрови трупи със специфична закопчваща сглобка за точно пасване на стените и елементите. Между гредите има уплътняваща лента, а при външните стени се прави изолация от дървена или каменна облицовка. Стените са от два или три слоя слепени греди със сглобка, а в местата на пресичане са със специално кръстосано сглобяване. Покривите на тези къщи са от добре обработени греди, а прозорците и вратите от масивна иглолистна дървесина. Това прави тези къщи изкючително красиви, много топли и уютни. Дървото е предварително обработено за пожароустойчивост.

Независимо от вида на конструкцията, всички сглобяеми къщи са много добри изолационни качества. Всички те са пожароустойчиви и при добра поддръжка имат дълъг живот на експлоатация. Всички сглобяеми къщи са много красиви. Имат голям избор от готови проекти, но могат да се изграждат по ваш вкус или проект. Имат изключително кратък срок на строителство. Но независимо каква технология изберете, важното е да се съобразите с мястото, където ще се строи, с неговите климатични условия. Никога не пестете от изолация и качествени материали.

 

Предлагаме бърза, надежна и сигурна изработка на сглобяеми къщи в цяла България – Сглобяеми къщи Варна, Сглобяеми къщи София, Сглобяеми къщи Пловдив, Сглобяеми къщи Велико Търново

 

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ВИЖТЕ ЦЕНИТЕ