Шок! 200 лева глоба за неправилно паркиране?!

1
Добави коментар
informiran365
informiran365

Advertisement:

Advertisement:

Павел Христов от ГЕРБ предложи глобата от в размер 20-30 лева да стане 200, защото е прекалено ниска и нарушителите си я плащат спокойно, а след това продължават да разчитат на късмет и да спират неправилно. Тази промяна бе подкрепена наскоро от депутатите в парламентарната комисия и най-вероятно глобата ще скочи десетократно в най-скоро време, след като размера на глобата, която се налага в момента явно не въздейства кой знае колко на водачите.

Естествено, опозицията- Георги Свиленски от БСП, коментира, че глобата от 200 лева за неправилно паркиран автомобил на тротоар, детска площадка, градинка и прочие е много висока и предложиха нещо друго. От БСП внесоха предложението глобата да се определя спрямо местните общински съвети, защото ако в София глобата е 200 лева и тя може да бъде платена от по-заможните хора и бизнесмени, то в по-малките и не дотам развити градове тази сума е непосилна за плащане на 90 % от населението. Именно за това Свиленски предложи глобата да се определя от вида нарушение, предадоха колегите от ПИК.

Освен тази реформа в Закона, депутатите отхвърлиха категорично предложението да се разреши преминаването на червен сигнал на светофара, но само при завой на дясно, а обсъждането за промяна в размера на глобата при неправилно паркиране ще продължава да се обсъжда.