Нестандартни техники за боядисване на великденски яйца

2
Добави коментар
irgnet
irgnet

Има страшно много техники и начини за боядисване на великденските яйца и постоянни се измислят нови креативни и готини идеи за декорацията на яйцата. Християните по света, независимо дали са католици, православни или някоя от другите групи, всички те декорират яйца за Великден.

Всъщност тази традиция е още от преди Християнството, но е здраво залегнала в християнските обичаи. Великденските яйца се боядисват в четвъртък, ако не успеете и съботата е опция за вас. Ето ви няколко нестандартни идеи за боядисване на великденски яйца: Шарки от вратовръзка
Тази техника е много лесна, само трябва да имате стари вратовръзки. Може да стане и с други стари шарени текстилни материи. Обвивате добре яйцата в плата и варите. Яйцата ще попият боите от текстила.

Космически яйца
За направата им е нужна малко фантазия и няколко тубички акрилни боички. С четката намажете добре с тъмните боички – черно и лилаво за да постигнете космическия фон. След това с бялата боя и четката напръсквате яйцата, за да оформите звездите. След това оставете да изсъхнат

Яйца на изсветляващи райета
И тук техниката е проста, но за сметка на това резултата е доста ефектен. Ползвате стандартните бои за яйца. Първоначално накиснете яйцето в гъст разтвор на боята, изчаквате нужното време, след това добавяте вода и пак чакате. Така на няколко пъти, зависи колко райета искате да получите. Важно е яйцето да е поставено изправено за по-добър ефект.

Яйца Миньончета
За целта ползвате 2 съда с бои- жълта и светло синя. Боядисвате половина яйце жълто, другата половина в синьо и след това добавяте очички.

Декорация с маркер
При тази техника трябва да се много сръчни, за да може да декорирате яйцата с черен перманентен маркер. Но пък така декорирани яйцата в черно и бяло са много готини.

Драконови Яйца
Това е за феновете на Игра на Тронове. Може да ползвате истински яйца, или да намерите направени от стиропор. Ако ползвате истински яйца, първо добре ги сварете. Ще са ви нужни около 150-200 кабърчета. Започнете да забивате кабърчетата в яйцето, най-добре от горе надолу, за да оформите добре люспите. Накрая може да ги боядисате с лак за нокти.